tisdag 15 september 2009

Damerna upp i A-divisionen

Idag vann Sveriges damer i lag-EM mot Serbien med 3-0 och är därmed klara för A-divisionen nästa gång. Laget kommer att bli nr 17 eller 18 i årets EM

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul! Men det jag undrar lite över är om Fladder fått något svar ännu på sin propå till förbundet angående satsning på tjejerna. Den så kallade satsningen nu på tjejer födda -96 och äldre är ju så smal och näst intill obefintlig att det är löjeväckande. Hur kan man tro att vi ska få fram några bra tjejer när man med all tydlighet visar att tjejer är inget man satsar på.

Anonym sa...

61 killar är uttagna under perioden 25 okt - 30 okt födda mellan 95-99. Tjejer som tas ut för läger under samma period är 10 st. Varför är det så stor skillnad på satsning beroende på om man är tjej eller kille? Vad säger SBTF? Jag tycker att det är skandal men vad ska man göra för att det ska hända något?

Anonym sa...

Eftersom det är 10 ggr fler killar som spelar bordtennis borde det bara varit 6 tjejer vid en rättvis fördelning?

Förra årets ledare sa...

Härlig logik av anonym 09.11.
Ett kommande svenskt landslag som skickas till ett EM eller VM består av nästan lika många män som kvinnor, kvinnornas landslag är inte 1/10 så många som männens.

Anonym sa...

Tja, man skulle kunna tro att det är någon på förbundet. ;-) För de verkar vara aningslösa om detta faktum.

Stefan sa...

Logiskt sett borde det bara var dubbelt så många. går man efter ranking tabellen i 12 årsklassen så finns där 174 pojkar som har Sverige poäng och där finns 76 flickor som har det.

Anonym sa...

Jag har inte fått några svar varken från Mats H, David G, Pernilla A. Jag kan däremot glädja er med att antalet tjejer är större än nånsin på Ängbys internationella. Ju mer internationell tävlingen blir desto fler (utländska) tjejer är det. Tyvärr så är det flera bra svenska tjejer som inte tar chansen att få möta utländska spelare. I SOCC som endast är för landslagsspelare så är det i både lag och singel fler tjejer anmälda än killar. 28 tjejlag samt 76 tjejer i singel. Tyvärr så har inte landslagstjejerna råd att träna på lägret hos oss veckan innan då det är billigare att träna i Köping däremot har pojklandslaget råd med det?. Jag tror att man på flicklandslagsnivå ska starta ett samarbete med de andra nordiska länderna och ha stora läger med spelare från alla länder tillsammans för att höja nivån på landslagslägren. Mycket tränarkunskap skulle samlas och utbytas.// Fladder