torsdag 20 augusti 2009

Teamsatsningen

Nytt ledarteam för tjejsatsningenEfter några missar från SBTF i logistiken fortsätter nu satsningen på våra yngsta duktiga flickor. Ett nytt ansvarigt ledarteam för tjejsatsningen kommer att utses.Planeringen för hösten ser ut som följer:28-30 augusti Euro Mini Champs, Schiltigheim, Frankrike (Elin Ljungsberg och Jenny Luo)Läger för fyra-sex spelare18-20 september i Köping9-11 oktober 25-29 oktoberLäger för cirka tolv spelare17-20 december"Pernilla Andersson, förbundskapten damer

Förmodligen är det redan klart men jag är ändå nyfiken. Vem skulle du vilja se som nytt ansvarigt ledarteam?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Miss från SBTF i logistiken...vad betyder det?

Anonym sa...

Ingen aning.

Anonym sa...

Ny info finns under uttagning på SV.BTF:s hemsida. Uttagningen gäller födda 1997 och senare. Endast ett fåtal är uttagna vilket återigen riskerar en för smal topp för att få fram många bra yngre. Vad som händer för de lite äldre finns ingen info om. Förhoppningsvis så kommer det något snart för man har väl inte lagt dom åt sidan. Ny ledare efter Mattias Syrén verkar Mats Hedin bli, ialla fall på detta läger. Under denna säsong är det spelare födda 1995 som är sista års cadetter på UEM i sommar. Det kommer att gå 2 internationella cadettävlingar i Sverige, Stockholm och Örebro. Jag hoppas att man gör en bred satsning på dessa åldrar. Tänk om man under Idrottslyftet kunde anställa 4 tränare, en i varje region som sköter samträning mellan klubbarna, läger etc, utländstävlingar och som stöttar upp landslagstränarna. Detta tankar gäller självklart både killar o tjejer.// Fladder

Förra årets ledare sa...

De klubbar som haft tjejer i tjejsatsningen har idag fått nedanstående mail. Bra att få lite förklaring till läget. Jag efterlyser fortfarande här på bloggen förslag på lämpliga kandidater /Mats

Hej!

Vill med detta utskick klargöra en del angående SBTF:s tjejsatsning där det råder oklarheter angående ledarsidan. Av olika anledningar som varken jag eller Mattias Syrén kunnat råda över är det så att Mattias inte längre kommer att vara ansvarig för tjejsatsningen. Detta är bara att beklaga för jag är övertygad om att Mattias hade gjort ett mycket bra jobb med tjejerna. Har ni några ytterligare frågor angående detta ber jag er kontakta David Gustafsson på SBTF.

I nuläget jobbar jag och andra på SBTF på att hitta en ersättare för Mattias, och vi hoppas kunna lösa detta inom en snar framtid. Min tanke nu är att det viktigaste är att verksamheten drivs vidare och att vi kan ha läger för tjejerna. Därför är det så att fler tränare tillfälligt blivit involverade i detta och detta är anledningen till att Mats Hedin håller i lägret i september. Själv är min huvuduppgift när det gäller tävlings- och träningsbiten att ansvara för damseniorernas verksamhet, därför kan jag inte ha ett huvudansvar för tjejsatsningen. Tiden räcker tyvärr inte till och det blir för många krockar i agendan. Däremot är mitt mål att kunna följa tjejsatsningen nära och kunna assistera på läger då och då.

När det gäller uttagningar till läger och eventuellt andra aktiviteter gäller de bedömningskriterier som vi ställt upp i tidigare utskick.

Hoppas ni har förståelse för detta och att det gav er lite klarhet i vad som händer. Har ni ytterligare frågor tveka inte att maila eller ringa. Och se framförallt till att hemmaträningen är så bra som möjligt för det är där mycket av grunden läggs och den största delen av träningen bedrivs.


Mvh/ Pernilla Andersson, Förbundskapten damer

Fladder sa...

Nedanstående mail har jag skickat till vårt förbund med anledning av deras mail om tjejsatsning

Hej Mats och Pernilla


Tack för informationen.

Jag efterlyser dock fortfarande en bredare information gällande svensk tjejpingis. En handlingsplan! Mål! Vart vill vi?
Detta är något som har saknats under många år och som ingen verkar vilja ta i, Varför?

Hur ser tankarna ut gällande alla ungdomsåldrar, juniorer, cadetter och minicadetter.

Dom som idag jobbar med tjejverksamheten gör enligt mig ett bra jobb utifrån deras förutsättningar frågan är bara vad som är deras förutsättningar och hur framtidsplaneringen ser ut. Att det är en fantastisk satsning inom team Stiga (killarna) kan alla se.
Är det tack vare Peter Blomkvist som ansvarig eller ser förutsättningarna olika ut. Ges det mindre pengar till tjejverksamheten då det är färre licenser på tjejsidan?

Det finns ett stort intresse ute i landet för tjejpingisen men det finns många obesvarade frågor.

Vänliga hälsningar


Mikael Frank

Anonym sa...

Hej,
Kan bara hålla med Fladder i allt han skriver angående besked från SBTF gällande tjejsatsningar.

Följer Blommans arbete med killarna på nära håll, var med som tränare på ett 14-dagars läger i Varberg i somras. Fantastiskt bra läger!

Men det är Blomman som driver det och gör det på ett mycket bra sätt. Så ett svar till Fladder är att det är tack vare Blomman.

Skall tjejerna ens komma i närheten av den satsningen krävs det någon som blir lika engagerad för tjejerna som Blomman är på killsidan.

Det handlar inte om ekonomi, snarare brist på idéer, engagemang och drivkraft och som sagt någon som håller i det.

Anders Karlsson
BTK Rekord

Fladder sa...

Jag kan berätta att jag inte fått något svar på mitt mail till David, Mats och Pernilla// Fladder

Anonym sa...

Camp Ttex 6 Dagars Elit läger

Den 23 Oktober - 28 Oktober



Nu Har Ttex Camp slagit upp portarna igen.

Denna Gång är det ett Elit läger av hög rang för alla er ungdomar som älskar Pingis och har en fantastisk inställning till sin sport.

Vi skall ha lägret i Åsa på Västkusten där vi bor och tränar på mycket bra anläggningar.

Tyvärr finns det bara plats för 24 ungdomar och det är först till kvarn som gäller för lägret.



Helgen efter Lägret startar Ängbys internationella så detta blir en mycket mycket bra uppladdning för denna tävlingen vi kommer att ha mycket fockus på match situationer under lägret för att bli/vara så förberedda som vi bara kan bli för att möte de övriga i pingis Sverige/Europa.



Tränar under lägret är som följer:

Ansvarig: Mikael Talinsson Åsa/Ttex

Tränare: Magnus Johansson Linne

Tränare: Xing Peng Åsa

Tränare: Mikael Stålbro Falkenberg



Förutom dessa tränare som kommer det att vara med sparring av hög klass som stöttar upp för de allra bästa spelana så att ala blir nöja och får ut så mycket som möjligt av lägret.

Så skynda er nu att anmäler er till Camp Ttex Elit så att ni säkert får plats på lägret för det blir snart fullt.

Vi har även som första lägret i Sverige Tillbaka pengar "garanti " om det skulle vara någon som inte är nöjd med träningen after lägret och har tydliga och klara exempel på deras klagomål så ger vi givetvis pengarna tillbax för träningen.



Om ni har frågor eller liknande Kontakta MIkael Talinsson:

0704-193917

mikael.talinsson@hotmail.com.