torsdag 27 augusti 2009

Växjö GP

R1-tävlingarna duggar tätt. På söndag spelas tjejklasserna. Dessutom elit på fredagen. För ovanlighetens skull är jag inte på plats hos Hasse Rydén och Co så bloggen tar gärna emot rapporter

11 kommentarer:

Förra årets ledare sa...

Malin Pettersson vann damer elit på fredagskvällen

PaulaS sa...

http://pingisfan.blogspot.com/2009/08/vaxjo.html

Pingisfan har en rapport från Damer Elit i Växjö.

Förra årets ledare sa...

Alltid roligt med en ny säsong, brukar innebär att några nya kliver fram. Följande fick vi se i Växjö: Tilda Johansson stormar fram i de yngre klasserna, Huda Mustafa överraskar med några skalper och en del andra oseedade gick långt. Räknar inte upp alla segrare för de finns på Dänningelandas hemsida. Nästa helg är det dags för en ny R1a i Halmstad.

Uffe sa...

Tjejpingisen i stockholm är död, hur kan man få den att vakna? Inga spelare alls på tävlingarna, Inga vidare talanger (jodå jag vet att här finns Jenny L och Daniela M, men staden har över 1000000 invånare!).I solna open får f10 ställas in. I f12 är det 4 deltagare och i f14 likaså. F15 har lockat hela 8! deltagare och DJ 17 9st. I lag dm är 1 lag anmält i f11 och 2 i f13 (båda lagen från österåker). I f15 är det 2 lag från spårvägen anmälda. Inte ett enda lag har anmält intresse i dj 17 eller dj 20. Hjälp! Vad ska man göra åt detta?

Fladder sa...

Utbudet på tävlingar är för stort för antalet tjejer. Spelarna sprids ut på många tävlingar. Det är inte alla som vill tävla varje helg och de flesta klubbarna har en tävlingsplanering för sina spelare. Om den inte överensstämmer med andra klubbars så blir det så här. När det gäller Lag-DM så krockar det med både Västerås och Linköping samt helgen innan är det Pro Viova och helgen efter är det seriespel.

Anonym sa...

Till Uffe
DM och Lag-DM för tjejer är ingen bra idee då det är för få tjejer - även om alla kommer blir det inte tillräckligt många. Eftersom man vet det innan så blir det naturligt att stryka dessa tävlingar från programmet.
De aktiviteter som för killar görs på distriktsnivå bör göras på regionnivå för tjejer.
/Anders Bölenius

Anonym sa...

Men huvudfrågan kvarstår:

Hur ska vi som tränare agera för att få mer tjejer att börja spela och tävla mer i pingis?

Utan bredd är det oerhört svårt att få en bra topp.

Anonym sa...

Först måste klubbarna ta tag i detta själva med att försöka få fler tjejer att vilja spela pingis och sedan det största dilemmat att få de att satsa hårdare och fortsätta längre upp i åldrarna. Givetvis så måste även Svenska Bordtennisförbunfet göra sitt med en ha bra engagerande förbundskaptener för tjejerna från kadetter, juniorer upp till seniorlandslaget. Och även ha fler breddläger och breddsatsning så det inte blir för smal satsning. Sedan får vi hoppas att några tjejer kan bli så bra att de först når Europatoppen för då kanske tjejerna får lite förebilder får och blodad tand....

Anonym sa...

Det största problemet med tjejerna är att ett gäng tjejer börjar spela pingis, sen slutar en, sen slutar nästa o.s.v. Som tur är finns det undantag som min dotter som började att träna med killar och som sett många tjejgäng komma och gå. Det är nog viktigt att klubbarna fångar tjejerna som har intresse och får dom att stanna kvar och även låter dom träna med killar.Det kan vara tufft i början men ger väldigt mycket.(Tyvärr finns det klubbar som prioriterar killar)

Anonym sa...

Halmstad Masters dag 1:

Damer Elit:
1. Zhang Fang, BTK Frej
2. Kajsa Andersson, BTK Rekord
3. Nina Stenviken, BTK Frej
3. Linn Sandström, BTK Frej

Damsingel 2:
1. Stefanie Harbo-Christensen, BTK Sisu/MBK Århus
2. Rikke Norskov Sörensen, BTK Sisu/MBK Århus
3. Alice Tolstoy, BTK Rekord
3. Emmie Danielsson, Dänningelanda

Dj 17:
1. Stina Zetterström, Ängby SK
2. Jennifer Jonsson, Lekstorps IF
3. Clara Erlandsson, Ärtemarks IF
3. Hanna Månsson-Rosgren, Tranås BTK

F13:
1. Hanna Chau, Ljungby BTK
2. Alice Tolstoy, BTK Rekord
3. Helena Zetterström, Ängby SK
4. Tilda Johansson, Lessebo BTK

F12:
1. Hanna Chau, Ljungby BTK
2. Elin Ljungsberg, Trollhättans BTK
3. Tilda Johansson, Lessebo BTK
4. Emelie Svensson, Falkenbergs BTK


Inga större överaskningar vad jag kan se?
Imorgon är det 14, 15 Dj 20 samt DS 1.

Anonym sa...

Camp Ttex 6 Dagars Elit läger

Den 23 Oktober - 28 Oktober

Nu Har Ttex Camp slagit upp portarna igen.

Denna Gång är det ett Elit läger av hög rang för alla er ungdomar som älskar Pingis och har en fantastisk inställning till sin sport.

Vi skall ha lägret i Åsa på Västkusten där vi bor och tränar på mycket bra anläggningar.

Tyvärr finns det bara plats för 24 ungdomar och det är först till kvarn som gäller för lägret.

Helgen efter Lägret startar Ängbys internationella så detta blir en mycket mycket bra uppladdning för denna tävlingen vi kommer att ha mycket fockus på match situationer under lägret för att bli/vara så förberedda som vi bara kan bli för att möte de övriga i pingis Sverige/Europa.

Tränar under lägret är som följer:
Ansvarig: Mikael Talinsson Åsa/Ttex
Tränare: Magnus Johansson Linne
Tränare: Xing Peng Åsa
Tränare: Mikael Stålbro Falkenberg



Förutom dessa tränare som kommer det att vara med sparring av hög klass som stöttar upp för de allra bästa spelana så att ala blir nöja och får ut så mycket som möjligt av lägret.

Så skynda er nu att anmäler er till Camp Ttex Elit så att ni säkert får plats på lägret för det blir snart fullt.

Vi har även som första lägret i Sverige Tillbaka pengar "garanti " om det skulle vara någon som inte är nöjd med träningen after lägret och har tydliga och klara exempel på deras klagomål så ger vi givetvis pengarna tillbax för träningen.



Om ni har frågor eller liknande Kontakta MIkael Talinsson:
0704-193917
mikael.talinsson@hotmail.com.