tisdag 12 januari 2010

Tjejsatsningen

Under Talangjakten i Köping hade förbundskapten Pernilla Andersson en genomgång av tjejsatsningen. Kommer själv att kommentera så småningom men det hade varit trevligt med fler åsikter.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Varför inte erbjuda samtliga tjejer som deltog i årets talangjakt i Köping att vara med på ett gemensamt riksläger?

Många av tjejerna känner ju, efter tävlingen, igen varandra och hade nog tyckt att det vore jättekul att träffas igen.

Vi föräldrar får i sådana fall kanske stå för hela kostnaden men det kan det väl vara värt?

På så vis slipper SBTF "svåra" uttagningskriterier och kan inte heller skylla på att budgeten inte tillåter att så många tjejer kan vara med på ett riksläger.

Vad tycker Ni?

Staffan Lunman
Lindome BTK

Anonym sa...

Håller med. Det måste hända något NU. Annars får vi aldrig fram några dam spelare i Sverige. Yasaka ihop med Västerås bjöd in alla kill spelarna i Stockoholm till en veckas träning i Västerås andra veckan i augusti.
Kanske något för någon annan klubb att göra lika dant? Eller hur? Gå i så fall ut med inbjudan i närmaste.

Stefan

ledare i Åstorps BTK

Anonym sa...

Utmärkt förslag!
Tjej-Talangläger 2010.
Skulle tjejerna komma tror ni?

Långa resor för vissa givetvis men det vore jättekul om det gick att genomföra. Tjejerna lär känna andra tjejer utanför sitt eget distrikt. Roligt, nyttigt och lärorikt. Utan bredd är det svårt att få en bra topp.

Förra årets ledare sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

4-9 april hade varit utmärkt. Lagom lång tid dit och det finns tid att fixa tränare också. Kör sedan samma veckor som pojkarnas riksläger ligger. se planeringen under TEAM Stiga.

Stefan
Åstorp

Förra årets ledare sa...

Under talangjakten berättade Pernilla Andersson lite om hur hon tänkt sig tjejsatsningen. Tyvärr verkar mycket hänga i luften. De besked som gavs var att budgeten är osäker men liten. Pernilla vill främst se en satsning på läger med 6-8 tjejer varje gång. Vilka det är kan dock skifta. 97orna kommer att vara med någon gång till. Efter påpekande var Pernilla med på att även riksläger med lite fler tjejer fyller en viktig funktion.
Vilka som mer är inblandade i tjejesatsningen avslöjades inte.
Tog tillfället i akt efteråt och pratade med en del av tränarana som fanns på plats. Tolkningen av Pernillas genomgång var väldigt blandat.
Vissa ansåg att Pernilla har alldeles för dåliga förutsättningar ekonomiskt för att kunna göra något. Andra ansåg att entusiasmen saknas.
Enligt rykten har många tränare tackat nej till att vara med i tjejsatsningen. Jag menar att det finns många som inte fått frågan men som skulle ta chansen om de fick frågan. Det finns ju en mängd duktiga tränare ute i distrikt och klubbar, både unga och gamla. Och ingen har ju frågat mig ;)

Anonym sa...

Jag kan skramla fram tränare som vill vara med. Jag vet en hel del som skulle kunna ge allt för att få vara med på något sådant här. Men fixa en hall som kan ta 30 flickor med övernattning så fixar vi tränare sedan. Hade varit bra om hallen låg mitt i Sverige någon stans för då ökar chansen att så många som möjligt kommer. Vi får sätta fart på det nu och så får vi se om förbundet hänger på sedan. Eller vad säger ni?

Stefan Åstorp

Anonym sa...

Vadå "skramla fram" några tränare? Tycker att tjejrna är värda en förbundskapten men lång erfarenhet av pingis på internationell nivå och som brinner att få utveckla tjejerna till bra internationella spelare. Hoppas förbundet hittar någon snart!

Anonym sa...

OK, då står vi där vi står och inget händer. Då lägger jag ner detta. Det var bara ett förslag för att komma igång. Då får vi vänta och vänta. Sen att de är värda en ordentlig förbundskapten det håller jag med om, men om det inte händer så får vi väl vänta då på en och det lär bli länge eftersom flickpingisen redan väntat flera år redan.

PaulaS sa...

Jag håller tillsammans med Linda Tellström på få fram ett förslag till läger i Stockholm under juni månad. Boende och träningslokal är i stort sett klart. Skulle det kunna vara något?

Förra årets ledare sa...

Hoppas att ni ger respons på Paulas och Lindas initiativ. Gärna från olika delar av landet så de kan se om det är lönt att jobba vidare på idéen.

Anonym sa...

Helt suveränt Mats. Vi måste börja om vi inte skall kasta bort en åldersgrupp till.
Sedan kan ni väl hålla dörrarna öppna och bjuda in någon från förbundet under lägret och visa att det finns intresse för tjej pingis och att det är Svenska tjejer så att förbundet borde fördela lite mer pengar till tjej pingisen också.
Kanon Paula, Linda och Mats.

Stefan Åstorp

Anonym sa...

Jättebra om vi kan få till några läger för tjejerna! Bra initiativ, och gärna om det kan bli flera tillfällen. Kanske det går att ha läger i samband med någon tävling, det brukar inte vara omöjligt att få ledigt från skolan.

Läger i juni tror jag inte är så intressant för våra (yngre)tjejer då de kör sin sista tävling i april och brukar vilja fokusera på fotboll i maj-juni.

Tror också på att det är bra om de ligger lätt-tillgängligt resmässigt för alla...
annars arrangerar vi gärna läger här uppe i Jämtland, och preliminärt kommer vi ha ett läger v 32.

Anna-Carin, Ås Pingis

Anonym sa...

Tack för Ditt engagemang, Stefan, och tack även för Ditt svar och även Ditt engagemang Anna-Carin.

Självklart är det naturligtvis också kanonbra av Paula och Linda att anordna ett läger till sommaren. Är det förresten ett tjejläger? Mer information kommer, från Er, förhoppningsvis senare.
Jättekul!

Min tanke, i det första inlägget, var att det skulle vara ett "Talangjaktsläger" arrangerat av SBTF där vi, föräldrar, står för hela kostnaden. Vi kan säkert få olika bidrag el. dyl. som minskar kostnaden. SBTF slipper också att ta ut vilka tjejer som ska vara med. Alla som deltog i Talangjakten 2010 är i sådana fall välkomna. Även de tjejer som p.g.a. skador m.m. som uteblev men som var uttagna är givetvis också välkomna.
Tänk vilket lyft det vore för tjejerna att bli uttagna till ett talangjaktsläger anordnat av SBTF.
För tjejpingisens skull vore det nog kanon att ha som tradition att ha ett talangjaktsläger varje år.
Professionella och fr.a. engagerade tränare är såklart önskvärda, eller t.o.m ett måste...

Mejla mig gärna hur vi ska gå vidare.
Min mejladress är staffanld@bredband.net

Anonym sa...

I sommar arrangerar Västerås BTK i samarbete med YASAKA ett ELITUNGDOMSLÄGER. Lägret äger rum för 7:e året i rad och blir mer och mer välbesökt....förra året gästades lägret av ca 60 st. ungdomar. Vi hoppas i år att många tjejer också vill vara med. Välkomna !!! Läs mer om lägret via länkadressen nedan:

http://www.vasterasbtk.se/yasaka-lager.html

mvh

Västerås BTK

Anonym sa...

Ett tips är att samordna med killarna. Varför köra speciella tjejsatsningar - de bästa tjejerna skulle kunna vara med på rikslägren för killar så fick de upp träningsvolymen

Anonym sa...

forts
man skulle i alla fall temporärt kunna köra med killarna i väntan på att tjejsidan kommer igång

Anonym sa...

vaddå vänta på att tjejsidan kommer igång? Den är igång sedan en tid. Det är så här det är.