torsdag 25 februari 2010

Riksläger

Det blir riksläger för flickor födda 1997-99 den 26-30 juli i Göteborg. Enligt Sv Bt-förbundets hemsida kommer spelare att tas ut senare.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra att förbundet äntligen har fattat att i god tid flagga upp med datum för sommarlägret för tjejer. Men osökt kommer frågan om någon satsning för resten av tjejerna, de som är äldre än -97. Blir det månntro en sådan eller räknas de inte som talanger längre?

Anonym sa...

Otroligt kul med Marias framgång under Safir. Har Sverige någonsin haft sådana framgångar i internationell tjejpingis?

Två i kvarten på Ängby Internationella varav en i semi och nu en i final på Safir (som extra grädde på moset är det 3 olika tjejer).

Anonym sa...

Fler bra läger för tjejer:

I sommar arrangerar Västerås BTK i samarbete med YASAKA ett ELITUNGDOMSLÄGER. Lägret äger rum för 7:e året i rad och blir mer och mer välbesökt....förra året gästades lägret av drygt 50 st. ungdomar. Vi hoppas i år att många tjejer också vill vara med. Välkomna !!! Läs mer om lägret via länkadressen nedan:

http://www.vasterasbtk.se/yasaka-lager.html

mvh

Västerås BTK

Anonym sa...

Det stämmer som anonym skriver 22:51. Svensk tjejpingis är på gång och detta tack vare att fler klubbar satsar och gör sitt bästa för att ge tjejerna möjlighet. Men man kan göra så mycket mer. Den budget som Annika Orsvall har till förfogande är säkert inte stor. Utifrån sina förutsättningar så är hon starkt delaktig i att vi är på väg att lyckas. MEN det finns många tjejer utanför kadettlandslaget som kommer att blomma ut mycket senare bara dom får chansen. Om vi återigen satsar för smalt så tappar vi flera årgångar igen. // Fladder

Förra årets ledare sa...

Det blev 4 spelare på kadettlägret, kanske lite lite?

Anonym sa...

Håller helt med Fladder. Varning för fortsatt tappade årgångar.
Utan bredd ingen topp på sikt. En annan aspekt är att många tröttnar också för att urvalet tjejer är för litet och det är inte kul att ständigt möta samma spelare.

Anonym sa...

Jag tror det är farligt att lita på förbundet - de verkar få mindre och mindre resurser och bör nog fokusera de resurser man har på landslagen. Det måste finnas något att sikta på. Bredden får nog lösas på annat sätt och av andra personer.

Anonym sa...

Det som funkat bra på tjejsidan sista åren är öppna klubbläger som samlar tjejer från hela landet och även utländska tjejer. Tänker främst på Ängbys sommarläger, och lägret innan Ängby Internationella. Det verkar även finnas läger varje lov som ordnas av olika klubbar men är öppna för externa spelare som håller rätt nivå. Det finns en bra anda mellan klubbarna i Sverige så det finns inte riktigt behov av att förbundet även sköter den biten. Det vore bättre om förbundet kunde fokusera sina resurser på landslagsspelarna så att de får spela många internationella tävlingar.

Anonym sa...

Ett tips på klubbaktivitet är Lekstorps kombination av konfirmation och pingisläger. Vad jag förstod så är det fortfarande några platser kvar. 3 veckors bra sommarträning plus konfirmation 12/6-4/7.