onsdag 3 februari 2010

Vem tar fram talangerna?

Jag fick för mig att elitklubbar på herrsidan är bättre att plocka fram talanger än vad elitklubbar på damsidan är. Därför valde jag att kolla på Talangjakt och Pingisiadsdeltagare och jämförde dessa med Elitserierna. Lägg märke till att antalet lag i Elitserien/Pingisligan är högre för damerna.

Pingisiadens riksfinal - 5 killar från Pingisligeklubbar har kvalificerat sig. 1 tjej från Elitserieklubb har kvalificerat sig.

Talangjakten - 8 killar bland de 16 bästa som kom från Pingisligeklubbar. 5 tjejer bland de 16 bästa som kom från Elitserieklubbar.

Är detta en tillfällighet eller en trend? Vad beror den i så fall på?
Vill redan nu vara tydlig med att jag inte har något emot varken elitklubbar eller andra klubbar. Tycker bara att detta kan vara en intressant diskussion!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Behövs nog mer siffror i underlaget för att man skall kunna göra några antagande. Hur stora är respektive föreningar på ungdomssidan, hur stor andel i föreningen är tjejer. Hur många egna produkter ingår i elitlagen. Hur många tjejer gick vidare från förening med elitlag i herrserien. Tror detta kan vara av betydelse om man skall kunna göra någon form av antagande.

Anonym sa...

Hela tretton grabbar under namnet team Stiga reste till Budapest för att förkovra sig i pingis genom att möta bra motstånd. När reser flickornas team Stiga med 13 spelare någonstans?

Morgan sa...

(uppdaterad 2 november 2009)


SBTF:s Tjejsatsning



SBTF:s Tjejsatsning rullar på.............

Anonym sa...

Vem kan säkert säga vilken spelare som är en talang när han eller hon är liten? Bara för att man verkar talangfull när man är 12-15 år är det inte säkert att man ens spelar pingis i 20-årsåldern. Och tvärtom, "medelmåttan" som fortsätter spela trots uteblivna segrar kanske är den som utvecklas och blir landslagsspelare i vuxen ålder. Man måste hålla bredden på barn- och ungdomssatsningarna, speciellt för tjejerna, så att man har chans att få tag i talangerna så småningom!

Anonym sa...

MEN, Varför gör man inte det?//Fladder

Anonym sa...

Ja verkligen! Tycker det är hög tid att man breddar uttagningen av tjejer till lägren. Nu är det en liten grupp på ungefär samma 4-5 spelare som kommer med varje gång. Jättekonstig strategi, har förbundet tänkt igenom det egentligen? Vem beslutar?

TagliaTelle sa...

Från förbundets sida verkar man inte vara alltför positiv till egna initiativ när det gäller att få till ett samarbete med dem. Tydligen är det planerat ett läger för (mini)kadetter till sommaren, uttagning kommer komma så småningom, sägs det. Förstår att det är nästintill omöjligt att boka in sommarens alla händelser. Bättre framförhållning (och samarbete) önskas!

Anonym sa...

Eftersom det inte händer något så bör SBTF se sig om efter en annan ansvarig person. Ska det vara så svårt att kopiera killarnas projekt?

Anonym sa...

Killarnas tränare, Blomman, har enligt ryktet ordnat finansiering mer eller mindre själv.
Hur får man tag i en till sådan person som både kan ordna finansiering och vara duktig tränare?

Jag tycker att de bästa tjejerna borde rymmas med i killsatsningen. M

Anonym sa...

Är det någon som vet varför träningsläger i förbundets regi är uppdelade i skilda läger för killar och tjejer.
Den uppdelningen känns gammeldags och onödig i en individuell sport dessutom missgynnar det tjejer då de är mycket färre.
Istället för tjejsatsningar och killsatsningar så skapa elitsatsningar och breddsatsningar enligt Blommans modell.

Anonym sa...

sista samandraget för elitserien i helgen!! =)