söndag 21 mars 2010

USM

Snart dags för USM. Hur ska det gå? Vem vinner? Vilken oseedad tar sig längst? Spekulationer mottages tacksamt!!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bloggens skapares dotter, Pernilla,
ligger nog rätt så bra till.

Patrik sa...

Inga kommentarer blir min första kommentar sedan juni 2009 :)

Det är bara kul att hon har kommit igång. Pernilla började bara för några veckor sedan så det har inte blivit så många träningspass innan USM.

Anonym sa...

Vålkomna tillbaka Patrik och Pernilla! / Staffan L

Patrik sa...

Tack så mycket.!

Thanh Hellqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thanh Hellqvist sa...

Maybe baby...

F 12
Tilda Johansson Lessebo

F12 Dubbel
Tilda Johansson & Hanna Chau

F15
Maria Engelsson Ängby

F15 dubbel
Jennifer Jonsson & Emma Sjögren Lekstorp

Förra årets ledare sa...

Här kommer lite spekulationer från min sida.

F12 Tilda Johansson ser vass ut just nu. Håller med Thanh. Lite nyfiken på om Elin Ljungsberg och Linn Millbert har något att sätta emot.

F12 Dubbel. Här tror jag just Elin och Linn tar hem det.

F15 Intressant duell mellan Jennifer Jonsson och Maria Engelsson. Jag gissar på Jennifer som vinnare även om Maria gått fram rejält i år. Outsiders Stina Zetterström och Karin Lundin. Dessutom lurar Lisa Rydén i vassen!

F15dubbel Alltid svårt att värdera klubbpar mot par som satts samman med starka spelare från olika klubbar. Chansning på Bergström/Engelsson. Här finns också ett oseedat par jag vill varna för Erlandsson/Holm. Ska bli kul att se om deras offensiva pingis kan ställa till det.

Finns det ingen oseedad singelspelare som kan gå långt?
Pernilla Allert i F12 har ju nämnts men Pernilla har ju inte varit igång så länge efter uppehållet. Se upp för Natali Luu, Åstorp som i sina bästa dagar är svårslagen.

I F15 tror jag Jessica Jonsson, Åsa kan ställa till det för någon av de seedade.

Thanh Hellqvist sa...

I F12 dubbel så tror jag att Ljungsberg & Millbert kommer att slå bort sig lite för mycket. Bägge är ju superduktiga och har ett öppet och fint spel men jag tror inte att de är speciellt samspelta och är kanske lite för unga för att tänka taktiskt.

Johansson & Chau är säkert lite mer samspelta och lite mer safe, så jag tror att de kommer att vinna. Även om jag hoppas mer på Ljungsberg & Millbert, fast mest hoppas jag på kusinerna Lunman frår Göteborg!


15 dubbel så hoppas jag så mycket på Jonsson & Sjögren att jag spricker. Engelsson & Ellinor Bergström samt Zetterström & Linda Bergström är väl kanske de tuffaste paren annars men jag tror att bägge de paren är lite för svaga på offensiven för att vinna. För fyra år sedan vann Jonsson & Sjögren guld i 12 dubbel hoppas att de även vinner guld även denna gång.

I 15 singel hoppas jag ju givetvis på att antingen Jonsson, Sjögren eller Lundin tar guld. Men ärligt talat, vem kan egentligen slå igenom Engelsson? Hon är favorit vem hon än lottas mot, sjukt tät och körde över Jonsson uppe i Gävle. Men som sagt, hoppas, hoppas Göteborg!

Av de oseedade så tror även jag att Pernilla kan gå en bit. Och i 15 så tror jag att Elin Binglöv kan gå bra om hon är i form. Ett piskande kortnabb i fickan emot sig är väl inget som står högt på någon spelares önskelista.

Patrik sa...

Den 14:e februari skickade jag ett SMS till en pingispappa:

"Nu är det spiken i kistan. Nu sålde jag pingisbordet." Den 17 februari så gick Pernilla på sin första pingisträning sedan början på juni. Pingisbordet stod oanvänt i flera månader. Kanske finns det ett samband :)

Anonym sa...

Ska bli intressant att se ifall Zetterström/Bergström upprepar guldet från förra året då dom vann både F14 o F15 dubbel

Förra årets ledare sa...

Jag hade i alla fall rätt på båda singelvinnarna , fast erkänner att det inte var så svårt. Tycker F15 var av riktigt hyfsad klass bland de bästa.
Intressant att notera är att alla 16 seedade i F12 var i åttondelarna!!

Anonym sa...

det var ingen överraskning för mig, därför att det är ett stort skillnad mellan seedade spelarna och resten. jag sog några spelare vinner en grupp som spelar bordtennis som en husfru... katastrof.