lördag 13 juni 2009

Nedanstående är citerat från senaste nyhetsbrevet från Sv Bt-förbundet och förbundschef David Gustafsson.

"Den stora utmaningen för oss, som jag ser det, är att motivera dem som inte blir uttagna till att fortsätta. Att vi ger dem alternativ som är bra så att de kan fortsätta att utvecklas och fortsätta tycka att pingis är roligt."

Jag tycker det är kloka ord men vem är oss och vi??

29 kommentarer:

Anonym sa...

Pingissverige, du, jag, alla som läser det här till exempel. Ledare, spelare, förbundet, kanslister, domare, you name it.

Förra årets ledare sa...

Jo, naturligtvis ska alla dra sitt strå till stacken. Men är det inte så att allas ansvar lätt blir ingens ansvar?

Anonym sa...

Jag håller med förra årets ledare att allas ansvar lätt blir ingens ansvar och det har väl tjejpingisen visat ganska tydligt. I synnerhet som det är nästan omöjligt att få några resurser till elitsatsningar. Jag förstår att det behövs breddverksamheter men det sorliga är att om man i någon ansökan nämner ordet elit så är möjligheter till hjälp nästan obefintliga.

Christer sa...

Jag tycker det är väldigt tråkigt när många skriker efter Elitsatsningar för Tjejer och när förbundet ordnar ett Ungdomsläger och bjuder in 30 spelare så anmäler sig endast 8.

Ett flertal har inte ens tackat nej, utan bara struntat i det.

Jag syftar på
Ungdomselitlägret Flickor 93-95 i Göteborg återigen.

Inte så konstigt om det inte görs några aktiviteter när intresset är så här svalt.

Anonym sa...

Hmmm... anmälningstiden går väl inte ut förrän den 20:e??
Lite tidigt att värdera intresset redan kanske?

Patrik sa...

Anmälningstiden gick ut den 12:e. Nu är det nio st anmälda. för övrigt så håller jag med Christer.

Anonym sa...

Lägret annonserades väldigt sent och uttagningen ännu senare. Linnea hade då redan anmält sig till ett läger i Falkenberg. Många hade nog redan planerat för andra aktiviter när väl infon om lägret blev känd(semestertider).
/Dan

Anonym sa...

Hoppas de som tar ut till lägren tar med sig vikten av att vara ute i god tid nästa gång, annars blir det väl samma sak nästa år.

Om detta är ett elitläger, betyder det att alla som tackar nej inte satsar eller är det ett underbetyg till lägret? Själv vet jag inte men det skulle vara intressant att höra de olika sidorna. /AÅ

Anonym sa...

Ett av problemen är väl just att framförhållningen är usel. Killarnas olika läger för sommaren har varit ute länge med datum, tränare och var det ska vara. Största delen av de uttagna har vetat om det sedan månader tillbaka och inte som tjejerna som fick veta det alldeles i slutet av maj. Vill man satsa och väljer att åka på läger är man ju redan anmäld på andra läger då.

Christer sa...

Brevet med inbjudan till lägret kom ut den 24/4, det kanske är sent för de som redan planerat annat det kan jag hålla med om, men de som inte svarat överhuvudtaget känns som om de inte är intresserade alls.

För oss som bokat in det här och planerat utefter det och det sedan inte blir något läger känns det ju väldigt surt !!!

Avvaktar nu besked från Sandra om hon får ta in reserver så hon kan genomföra ett läger, men hon framhåller med all rätt att reserverna måste ju fylla måttet annars blir kvaliten för låg på lägret ch fyller inte sitt ursprungliga syfte.

Så en liten vädjan till alla tjejer som vill satsa på pingisen och känner att de skulle platsa, kontakta Sandra omg.

Anonym sa...

Vad är minimum för att det skall bli ett läger? Nu är det väl 9 anmälda och det blir ju ändå 4 bord + 1 bord med bollåda. Såklart långtifrån optimalt men blir det inte något läger av i år så tror jag inte att någon anmäler sig tills nästa år./AÅ

Anonym sa...

Minimum 13 men helst 16, så det ser inte ut att bli något läger och då är det precis som du säger att då har man ju en bra anledning att inte genomföra mer aktiviteter för tjejerna i framtiden.

Anonym sa...

Om man ser det som en bra ursäkt att inte arrangera läger för tjejer så har man väl nått bottenmärket totalt för svensk tjejpingis. Tjejerna ska väl inte drabbas för att ansvariga inte kan planera bättre. Tittar man på påsklägret i Ängby så var väl uppslutningen ok även bland äldre spelare fastän förbundet valde att ta ut -96 och yngre. Det som var synd då är väl att man på västkusten hade ett läger i samma vecka för vissa inbjudna, dock inte samtidigt, och att de bästa tjejerna var på varsin sida av Sverige.

Anonym sa...

Jättetråkigt om lägret inte blir av för de tjejer som satsar och har sett fram emot lägret. Vad sänder det för signaler? SBTF måste vara rädda om de tjejer som är beredda att satsa, man vet inte heller vem som är bäst om ett år. Det kan se helt annorlunda ut då än vad det gör nu.

Anonym sa...

Mycket tråkigt om man inte kör ett läger för dom intresserade oavsett antal. Bättre att gå ned i antal tränare samt kanske gå lite minus på lägret. En stor anledning till det stora bortfallet är självklart att man inte meddelar uttagningen tidigare. Om det finns tjejer som nu blir utan läger så finns det några platser kvar på Ängby summercamp. Maila vårt kansli vid intresse// Glad Sommar// Fladder

Anonym sa...

Hoppas verkligen att rikslägret för tjejerna blir av som planerat. Om så dock inte blir fallet är tjejerna varmt välkomna till YASAKA-Elitungdomsläger, 2-7/8-09 i Västerås istället.

För 6:e året i rad arrangerar VBTK i samarbete med YASAKA det populära sommarlägret; YASAKA-ELITUNGDOMSLÄGER. Till dags datum har redan 45 st. anmält sig till lägret. VBTK kan dock ta emot hela 64 st. spelare. I dagsläget alltså 19 platser kvar. Lägret leds av duktiga tränare och gästas av landslagsspelaren; Robert Svensson, Eslövs AI. Läs mer om lägret (anmälda spelare m.m.) genom att besöka adressen nedan:

http://www.vasterasbtk.se/yasaka-lager.html

mvh

Västerås BTK

Anonym sa...

Det är enbart 2 platser kvar på lägret vecka 30 så vänta inte förlänge utan ta tillfället att anmäl er så fort som möjligt
MVH Mikael

Nu drar vi igång på allvar vecka 30 har vi äntligen dra igång det populära CAMP TTEX ELIT igen fast på ny ort..

Måndagen den 20 Juli i Åsa 5 mil söder om Göteborg där vi kommer bo tillsammans på Åsa Vandrarhem som ligger 200 meter från Havet .
Kan ett Sommar läger bli bättre än detta då vi kombinerar hård och intensiv träning tillsammans med Bad varje dag och ett mycket bra boende..


Åsa = Västkusten pärla.

Vi har bara 25 platser på lägret p.g.a att vi vill att varje spelare skall få maximalt utav lägret och vi vill behålla vårat goda ryckte om hård och givande träning.....
Så skynda er att anmäla er till vad som är anvisat

Anmälan till: mikael.talinsson@hotmail.com

Frågor:
Mikael Talinsson
Åsa IF / Ttex
0704-193917

Anonym sa...

På Svensk bordtennis websida står det nu att läsa:"INSTÄLLT pga för få deltagare (18 juni)" Det jag känner just nu lämpar sig inte i skrift så jag avvaktar ett tag, men det är iaf en stor besvikelse för de tjejer som såg fram emot detta läger och speciellt surt för de tjejer som satsar och inte har någon hemmaklubb med sommarträning. Hoppas verkligen på en livlig debatt kring detta så att det inte bara självdör. Trevlig midsommar/Anders Å.

Anonym sa...

Ett drag av svenska vore ju att flytta upp de 4 bästa 96orna till 93-95 lägret! Dessa tjejer håller bra klass i jämförelse med de anmälda tjejerna på detta läger..

På så vis skulle man kunna plocka in några fler spelare på 96-98 lägret istället? Vad tycker ni??

Dennis

Anonym sa...

Det låter som en bra idé eller slå ihop lägren ifall hallen klarar av det.// Fladder

Anonym sa...

Varför ställer inte flickorna upp på lägret. Jag har följt denna bloggen ett tag och då har det gnällts på att inget görs för flickorna i Sverige. Tycker ni verkligen det är konstigt. Ni ställer ju inte upp när de kallar. Vad är det ni vill att förbundet skall göra. Ordna läger? ingen kommer ju. Sluta gnäll och ställ upp när det ordnas något i stället för att komma med undanflykter om allt möjligt. Att det är bättre för pojkarna m.m. Det blir det ju eftersom de kan planera bättre för där kommer dom.
Nä, ni som håller på mycket med tjejpingis ta ert ansvar och kom på lägren. Har ni anmält till något annat så får ni stryka er där för det måste vara så att man skall vara stolt att få åka på ett Sverige läger. Eller sluta ställa krav på fler läger. För det kommer ju ingen endå på de lägren

Anonym sa...

Vad jag vet är det här det första tjejlägret som blivit inställt pga för få deltagare! Tycker du som skrev det förra inlägget att det är ok att tjejernas utagningar kommer 1.5 månad innan lägret ska hållas?

Jag skickar ett mail till Mats Hedin och lägger förslagen på att antingen flyta upp 96orna eller att slå ihop lägren.. Så får vi höra vad han säger om situationen..

Dennis

Anonym sa...

Ska bli intressant och se om SBTF bryr sig om de 9 som faktiskt har anmält sig och är intresserade av läger i SBTF:s regi eller om man struntar i dom.

Anonym sa...

Fick nyss ett mail från Mats som bekräftar att lägret är inställt. Idén med att ta in några 96-or funkade kanske inte. Nu finns det 9tjejer som satt av denna veckan för att få bra träning. Tänk om någon förening (kanske i Göteborgsområdet)kunde plocka upp bollen och ta över lägret. Är övertygad att med lite rundringning så har man 12tjejer som gärna spenderar 1 vecka i Linnéhallen. /AÅ

Anonym sa...

Ok Jag fick svar av Mats tidigare idag och han tackade för bra förslag och sade att han skule kolla upp detta med de ansvariga för lägren..

Vart det inställt ändå känns det tråkigt! Dennis

Anonym sa...

Jag har inte fått något mer svar av Mats Hedin angående tjejlägren.. Hoppas det kommer något snart!

Anonym sa...

Som förälder har jag svårt att förstå hur man tänker på SBTF. De har 9 duktiga tjejer som har tackat ja till läger som de har blivit kallade till. Alla dessa tjejer är duktiga och beredda att satsa, borde man inte uppmuntra istället för att bestraffa genom att ställa in lägret?? Varför kan inte förbundet tänka om och anpassa sig efter de nya förutsättningarna. Kanske minska antalet ledare eller billigare lokaler? Jag tror att man skulle få ett jättebra elitläger med dessa 9 tjejerna. Är tanken att Sverige ska satsa på en eller två personer i varje årskull?? Känns inte det som en väl smal satsning och i så fall varför är inte satsningen på killarna lika smal? Vad för morot finns det för de som vill satsa men som inte är med i landslag? Varför tar man inte tillvara på de talanger finns ute i landet?

Stefan sa...

Jag håller med om att det borde vara en satsning på dem som vill satsa men inte är i landslags klass. Men duktiga ändå. Det borde vara en självklarhet att göra det så att serie verksamheten kan fortsätta i framtiden även på damsidan.
Satsningen på pojksidan ser annorlunda ut är troligtvis för att det finns fler pojkar än flickor. Men för den sakens skull så behövs det en satsning på flicksidan också. Men det är svårt att få ihop det på ett bra sätt. Jag vet för jag har försökt något år i Skåne att få ihop det. Vi har börjat jobba ihop med Danskar i Köpenhamns området och det första Danskarna sa var att det är svårt att få flickorna att sova över. Så de fördrog en dagars läger. Det är ju lättare för oss här nere för avståndet är inte så långt kanske.
Jag är ingen expert men det verkar som om det är sådana problem som kan göra att det är svårt att få flickor att komma på läger. Min tanke är att man skall försöka med något nytt för att locka flickorna att komma på lägren, men vad? Jag vet inte men har vi inga idéer så tror jag vi kommer att stå stampa där vi står idag.

Anonym sa...

Jag tycker det vore bra om man snabbt kunde inbjuda till ett nytt läger t.ex. till höstlovet.
/Anders