torsdag 5 november 2009

Talangjakten

På flicksidan (spelas 9-10 januari 2010 i Köping Arena, Köping) tar kommittén Från talang till elit ut 18 spelare som alla är 11 år eller yngre (födda 1998 eller senare). Återstående 6 platser får alla spelare som vill komma och kvalspela om lördag förmiddag. Alla deltagande flickor får spela lika många matcher i huvudturneringen. De som inte kvalar in i huvudturneringen får spela en tröstturnering.

Ovanstående är saxat från Sv. Bt-förbundets hemsida. De direktkvalificerade tas ut i början av november. Alltid lite knepigt att ta ut när det inte finns rankinglistor men jag tror man går på F12-rankingen. Jag hoppas att många tar chansen att kvala in även om de inte blir direktkvalificerade.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bättre att "scouta" spelare än att gå efter Flickor 12-rankingen

Anonym sa...

Hoppas att det blir bra uppslutning till denna trevliga tävlingsform, där alla, oavsett spelstyrka, får spela många matcher. Vi kommer att åka med fyra tjejer. Håller med om att "scouta", men vem har den kollen på tjejerna i denna ålder...

(kul att bloggen är igång igen...den fyller en viktig funktion för svensk tjejpingis)

Anna-Carin /Ås Pingis

Anonym sa...

Förut vet jag att det funnits en ansvarig i varje region med ansvar att scouta sitt område och sen rapportera vidare till svenska. Det tycker jag svenska ska utveckla och fortsäta med!

Dennis

Förra årets ledare sa...

Lösningen med att kunna anmäla sig för att kunna kvala in löser en del av problemet med vilka som ska vara med. En del av 11-åringarna kan vara duktiga men tävlar inte så mycket i F12. Hoppas många tar möjligheten. Förra året var det Alicia Toresson från Skärhamn som kom från kvalet till en åttondeplats.

Anonym sa...

Nu ligger uttagningen till tjejernas (och killarnas) talangjakt ute på SBTF´s hemsida http://www.svenskbordtennis.com/t2.asp?p=701919.

Kommittén från talang till elit (vilka sitter där, finns den på riktigt?)som skulle sköta uttagningen för tjejerna har gjort det lätt för sig och helt enkelt plockat de 18 översta på rankingen.
På killarnas uttagning får man veta både syfte med tävlingen och på vilka kriterier uttagningen har skett, samt även vem som är ansvarig för uttagningen. Är det någon som vet varför det är sådan skillnad?

Förra årets ledare sa...

Intressant att det görs så olika.