torsdag 25 september 2008

Ännu ingen Jörgen Persson effekt

Vi har ännu inte sett någon Jörgen Persson-effekt såsom JO-effekten för två år sedan. Det är i och för sig nybörjare som ännu inte kommer ut på tävlingarna, men jag har inte hört någon effekt ännu.

Fotbollen och innebandyn börjar tidigare med rekryteringarna. Det sker redan vid femårsåldern. Pingis är dock en mycket svårare sport som kräver mer av motoriken. Kanske ska pingsien låta nybörjarna i de lägre åldrarna enbart spela på minipingisbord med tillhörande turneringar. I tennisen så finns det motsvarande turneringar, dvs med mjuk boll och begränsad spelyta.

Hitintills har alla turneringar i Region Öst och Norr haft problem med antal anmälningar både för tjejer- och killar. Jag tänkte forska lite hur licensutvecklingen ser ut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Pingisen borde ha bra möjligheter att nå ut, då skolor väldigt ofta har pingisbord. Någonstans där borde förbund och klubbar börja så frön.
Sedan gäller väl det att det finns eldsjälar som kan få något att hända och dom finns ju inte precis överallt

Unknown sa...

Kommentar ang läget i Stockholm

Jag tycker vi har ett bra koncept för barn 8-14 år men vi är inte med i matchen när det gäller barn i åldern 6-7 år. Konkurrerande sporter har utvecklat speciella barnkoncept men bordtennisen har stått still. Jag tror denna lucka spelar en stor roll till vår skrala saknar

Unknown sa...

Förslag på alternativa tävlingsformer för 6-7 åringar:

Femmannalag i femkamp:
* Snöbollskrig
* Bolla många gånger på racket
* Jorden runt
* ......