söndag 28 september 2008

Svensk tjejpingis internationellt

Frågan är varför svensk tjejpingis når begränsade framgångar internationellt. I UEM så kom Damjuniorerna på en 18:e plats och flickkadetterna kom på 32:a plats (om jag kommer ihåg rätt).

Mikael Frank tycker att förbundet borde satsa på många tjejer eftersom man inte vet som kommer att bli bra framöver. Det är även en del avhopp strax innan senioråldern och även tidigare.

Anna-Carin Larsson tycker att förbundet borde satsa lika mycket på tjejerna som man gör på killarna.

Jag träffade den gamle förbundskapten Christer Johansson i Frankrike för två veckor sedan och han var inte imponerad av svensk tjejpingis. Han flyttar hem till Sverige snart och kan kanske vara en resurs som förbundet kan använda sig av.

Jag har pratat med en framgångsrik tränare och han menar att tjejerna tränar alldeles för lite. Det krävs inte mycket träning för att vara i toppskiktet i Sverige. Enligt honom så tränar killarna nästan dubbelt så mycket.

Jag har inga svar, men tycker att debatten är viktig. Det vore helt fantastiskt om vi fick fram en "fixstjärna" bland tjejerna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det behövs fler tjejer som kör, fler ledare som satsar på tjejerna, en större satsning från förbundet, mer träning, fler tävlingar utomlands och mer eget tänkande bland spelarna i tidig ålder (förstå pingis). Och sen behövs det en framtid inom tjejpingisen. Tjejerna vet ganska tidigt att det inte går att leva på sin pingis och vågar därför inte satsa 100%. Och fysträning, det är alltid bra :)
//Malin