måndag 25 maj 2009

6-nationers individuellt

I den individuella turneringen så gick endast Stina Zetterström till slutspel. Emma Söderlund, Jennifer Jonsson och Maria Engelson var nära men lyckades ändå inte att komma till slutspel.

Stina vann sin kvartsfinal ganska lätt mot en danska (11-5, 11-5, 11-2), Simone Dueholm, som hon hade förlorat mot i lagmatchen. Stina förlorade semifinalen mot Nina Mittelham med 6-11, 9-11, 7-11.

Nina Mittelham vann turneringen. I lagmatchen så förlorade Jennifer i skilje mot Nina och Stina förlorade med 1-3 i set.

Sammanfattningsvis en bra insats av tjejerna under sexnationers i Köping.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Var "ärlig" nu och säg inte att det inte var några bra resultat av våra svenska kadett tjejer på 6-nationers. Vi skickade våra bästa där några ska spela UEM i sommar. Tror inte Tyskland och Frankrike kom med sina bästa utan det var nog b-landslaget som de skickade (men jag kan ha fel) Jag vill inte klaga eller låta alltför negativ men ibland så måste man se sanningen i vitögat :-) verkligheten...

Patrik sa...

Det stämmer att Tyskland skickade sitt B-lag och Frankrike skickade sitt C- eller D-lag.

Det är dock två nationer som har många bra pingisspelare.

Visst har våra tjejer en bit kvar till Europatoppen, men om man jämför med var Sverige står idag så tycker jag att de gjorde en bra insats.

Anonym sa...

Till Anonym

Man blir tyvärr bara irriterad när man läser inlägget från Anonym (kan inte ens uppge vem man är). Årets resultat i lagmatchen var en klar framgång mot förra året. Ett silver i år jämfört med en fjärde plats förra året. Det är konstigt att när vissa personer skall yttra sig så tar man fram det negativa och kallar det för att se sanningen i vitögat. Vad vet anonym om formen på dom Tyska och Franska tjejerna. Jag gläds åt den Svenska framgången och Annika var nöjd med prestationen. Tror anonym att tjejpingisen tar ett steg framåt nu tack vare ert konstruktiva inlägg. Förhoppningsvis knyter Stina, Jennifer, Emma, Maria och Linda näven ytterligare och jobbar vidare på ett målinriktat sätt och inte bryr sig om inlägget från anonym som inte ens är värt en sistaplats.

Läser ofta din blogg Patrik tråkigt när den fylls med anonymt skräp.

Hälsningar Linda Bergströms pappa

Anonym sa...

Tycker att våra förbundskaptener ska ha större krav på våra Svenska spelare och inte hålla på och "dalta" med dom. Och man får inte "lura" våra svenska tjejer att säga att det var bra resultat gjorda på 6 nationers för då tror ju våra spelare att det kanske räcker med den träningen de lägger ner och nöjer sig med det. Nä, det är bättre att hålla sig till sanningen och knyta näven och träna ännu hårdare och till nästa gång kunna utmana de bästa tjejerna i Europa. Allt som skrivs kan ju inte vara positivt och ibland så måste det skrivas "negativa" inlägg också om det inte är några person påhopp och att det är "befogat"

Anonym sa...

Ang tjejernas satsning
Efter att följt tjejpingisen i tre år främst 94-96:or så är min slutsats att flera av dem tränar mycket och satsar hårt.
I Stockholm har åtminstone tre av 95:orna uppgörelse med skolan så att de kan träna på dagtid och kommer då upp i 5-6 pass i veckan. Min tro är att de började träna hårt senare än i andra europeiska länder och att det kommer att ta några år att komma ikapp. Man måste därför sätta målen därefter och hoppas på att de orkar fortsätta tillräckligt länge.
/Anders Bölenius

Anonym sa...

Det är verkligen inget daltande. Alla tjejer som deltog är fullt medvetna om vad som krävs. Tror du att någon av dom är nöjd att inte gå vidare efter gruppspelet. Alla tjejerna är otroligt fokusera och vet vad som krävs. Annars skulle de inte vara på den nivån dom befinner sig på idag, i Svenska mått. Många av dom har också fått möjligheten att tävla utomlands och vet att det krävs mer av dom för att uppnå den nivån som finns internationellt. Vet inte varför du tror att det är någon som daltar med dom, är du så insatt så att du kan uttala dig om det?
Kerstin Bergström

Anonym sa...

Till anonym

Tråkigt att "tjejerna" ska läsa detta efter att ha tagit silver. Kan vi inte hålla en ton som gör att gnistan hos de tjejer som följer denna blogg inte försvinner.

Ulla Christensen