lördag 14 februari 2009

Allt är inte pingis

Efter en strapatsrik resa upp till Umeå där bloggredaktören tagit fel på flygtiden och fick köpa ännu fler flygbiljetter så sitter jag nu och laddar för banketten.

Idag var det mycket ont i knät, vilket gjorde att det inte gick och spela som vanligt. Det bästa tändvätskan var att ställa in morgondagens klasser och istället åka ut på landet och åka snöskoter och grilla korv. Efter den "coachinsatsen" av bloggredaktören så spelades dagens bästa match mot Moa Pettersson från Mörsil. Moa och Pernilla spelade en mycket underhållande match i F12. Semifinalen förlorade Pernilla med 11-13 i skilje mot Linn Millbert. Tyvärr så var matchen inte lika välspelad som den brukar vara mellan dessa tjejer. Linn vann sedan i finalen mot Elin Ingvarsson från Ås.

Det är inte lika kul att åka på turnering med sin 45-åriga pappa som har passerat zenith för länge sedan som att åka på turnering med sina jämnåriga pingiskompisar. Det är oerhört viktigt att det är fler jämnåriga tjejer i klubben.

En mycket bra lottning av arrangörerna. Av nio tjejer så gick sex till slutspel. Alla sex fick priser. Sex st vinnare. Någonting av ta efter av Stockholms Bordtennisförbund i nästa DM?

I kväll bankett och imorgon skoter. Härligt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

om 6 st gick vidare, var det tre 3-pooler i så fall? då blir det inte så värst mycket matcher för de som åker ut i poolspelet.

Patrik sa...

Just nu så är jag på bankett och kommenterar detta senare.

Patrik sa...

Det är sant att det inte blev så många matcher för de som blev utslagna i poolen, men båda matcherna var avgörande för att gå vidare från poolen eller inte. I en fyrpol så är många gånger tredje matchen betydelselös. Det blir mer kvalitet än kvantitet.

Jag tycker man också kan fokusera på att det är betydligt större sporre att gå till slutspelet än att bli utslagen och få många matcher i poolen.