söndag 22 februari 2009

Safir söndag

ITTF Hopes slutade som väntat med rysk seger och som väntat med en rysk andraplats och som väntat med en rysk tredjeplats.

Hur gick det för de svenska tjejerna i slutspelet? Jo, faktiskt ganska bra spelmässigt. Det blev inga setvinster, men bra spel från Hanna, Pernilla och Linn. Visst är det skillnad mellan de ryska spelet och det svenska spelet, men ingen omöjlig uppgift att hämta in.

Det ryktades om att det är på gång med en del saker från SBTFs sida, men det var som någon sa att det det viktigaste är att träningsdosen och teknikträning ökar på hemmaplan. Om inte arbetet sker på hemmaplan så hjälper det inte med fler läger från SBTF menade personen.

I Cadet Girls (F14) så blev Maria Engelson bästa svenska med att komma till åttondelen där hon tog en set mot finalisten (Tanioka). Linda Bergström åkte ut i sextondelen där resultatskillnaden inte var rättvisande då Linda spelade mycket bra.

I F13 så blev det en heljapansk final där Maeda vann, vilket hon gjorde även i Cadet Girls (F14). Bästa svenska blev Emma Söderlund som gick till semifinal. Maria Engelson och Linda Bergström gick till åttondelen. Finska Sannamari Bölenius gick också till åttondelen.

1 kommentar:

Anonym sa...

En mycket intressant tävling. Vi ligger en bra bit efter de bästa spelarna, helt klart, i alla åldrar. Den största skillnaden som jag tänkte på var snabbhetten, förflyttningarna för att komma rätt till bollen, här ligger vi grymt långt efter. Även i serve och retur, här måste vi bli bättre, mer variation i servarna, mer skruv samt även kunna göra långa snabba servar. I våra servereturer så måste vi lära oss att vara mer aktiva, inte bara lägga över bollen utan få med skruv och placering också. De flesta svenska tjejer jag såg i helgen överaskade mig lite grann med att vara aktiva i det offensiva spelet inte så mycket pet som jag tycker mig ha sett tidigare. Kanske vi är på rätt väg.
Träna på i klubbarna och skicka era yngre tjejer till Ängbys & Svenskas påskkärringläger i Vällingby. Vi ses/ Fladder