torsdag 18 december 2008

Från förbundets nyhetsbrev

Nedastående är kopierat från förbundet nyhetsbrev. Skrivet av förbundschefen, David Gustafsson

"Jag var i helgen och tittade på Ängbys tävling i Stockholm, en tävling som utvecklats och växt enormt och nu tillhör en av dem med starkast startfält i Sverige. Det kändes otroligt roligt att kliva in i Vällingbyhallen och se spel i flera hallar på ett stort antal bord, kanske lite extra roligt för mig, då det var där min karriär började. Men det fanns lite smolk i bägaren, nämligen att arrangörerna haft svårt att locka fler herrelitseriespelare till seniorklassen då spelprogrammet är så otroligt späckat med elitserieomgångar strax före och efter tävlingen. Troligen är detta inte ett unikt dilemma för just Ängbys tävling utan för fler tävlingar runt om i landet. Från SBTF:s sida är det viktigt att vi tar med oss detta i planeringen av elitserieprogrammet för jag tror att det är viktigt för pingisen att det finns en del tävlingar med starka elitklasser. Tävlingar där de bästa spelarna i Sverige får mötas och där våra unga lovande spelare får chansen att matchas mot de bästa, som de kanske alltför sällan får i seriespelet.

Det som slog mig i helgen var också hur många personer det krävs för att få till en tävling, alla ideellt arbetande spelare, tränare, ledare, föräldrar och andra som alla drar sitt strå till stacken men aldrig får tillräckligt med cred. Ni är fantastiska och ovärderliga för pingisen!

David Gustafsson, förbundschef "

Redaktionens kommentar: David har själv varit funktionär på Ängbys Internationella tidigare. Redaktionen och David delade på hallchefsskapet i C-hallen.

Inga kommentarer: