söndag 14 december 2008

Riks Topp 12 - Gästblogg

Gästblogg om riks topp-12 i Lessebo 2008

Jag lovade att komma med några kommentarer till finalen i topp 12 och här kommer några reflektioner, synpunkter mottages tacksamt.

Spelet: Tycker att spelet höll ganska hyfsad klass men inte mer. Ganska liten skillnad i kvalitet mellan F15, DJ 17 och DJ 20. Känns som det finns några i F15-gänget som kommer att ha möjlighet att utvecklas till svenska toppspelare så småningom, några av de tjejer som kom högt upp är dessutom bara 14. Överlag behöver det bland F13 tränas mycket på variation i spelet, till exempel spelöppningar med både fh och bh. Ibland blir det väl mycket bhskär hos F13-spelarna.

Mina favoriter. Tänkte nämna några och har då valt att plocka bort vinnarna Emma Söderlund, Michaela Karlsson, Linn Sandström och Julia Allansson för de var naturligtvis bäst!

F13: Erica Bredberg, Askim, en härlig forehandöppning och smash. Bättre fotarbete och bh så kommer det att bli bra.

F15: Jennifer Jonsson, Lekstorp, kan spela med variation i skruven på ett bländande sätt.

DJ 17: Jessica Stensby, Askim, klarar av att avgöra bollen, rejält och bestämt.

Arrangemanget: Höll tidsschemat ganska bra, blev försenat på några bord på söndagen. Tyvärr en alldeles för liten läktare!

/Årets ledare

1 kommentar:

Anonym sa...

Den enda som hade kvoten 11-0 var Emma Söderlund i 13klassen, som var riktigt bra under helgen. Och jag är även imponerad av Emma Johansson som jag tycker har utvecklats sen jag såg henne senast. Spelade mer aktivt själv. Även Erica Bredberg imponerade och vann sin pool på lördagen. På söndagen spelade Sannamari upp sig rejält till en tredjeplats. Kul med en ny deffspelare i Linda Bergström. En deff som även offar, det var inte igår på tjejsidan.

I 15 var det mer jämt, även om resultaten kanske inte skvallrar om det. Mickan var ganska illa ute i flera matcher, men drar allt som oftast det längsta strået när det är jämt. De fyra första(Mickan, Moskovits, Jennifer och Stina) gjorde upp om pallplatserna, sen var det väldigt jämt där bakom. Måste nämna att Johanna Olsson i från Skurup ställde till med svårigheter för de flesta spelarna. En annorlunda spelstil som satte galler i huvudet på flera. Det är nyttigt att få möta olika spelstilar, då måste lirarna tänka lite, spela smart. Vart var Emma Väyrynen?

I 17 var det redan klart inför sista omgången att Linn skulle vinna, då gjorde det inget att hon förlorade sista mot Olsson. Men det var jämt bland de fyra första. Måste säga att Stensby överraskade (iaf mig) och förlorade egentligen inga onödiga matcher. Både Caroline Olsson och Josefin Lund förlorade nån onödig match, som gjorde att de inte var med om guldstriden.

I 20 var det ett getingbo. Inför den sista omgången kunde fyra spelare vinna: Julia Allansson, Nina Stenviken, Mathilda Nilsson samt Linda Jonsson. Men den enda som hade det helt i sitt eget avgörande var Allansson. Vinst i sista mot Jonsson betydde seger. Det såg mörkt ut när Linda ledde med 2-0 och hade matchbollar. Men Julia lyckades rädda matchbollarna och vända matchen och vinna med 11-8 i skilje. Starkt. Kul även att spelare som inte var Sverigetopp i unga år (Stenviken och även Linn i 17) visar framfötterna. Vi behöver fler spelare i äldre åldrar.

Klassen var högst på de yngsta. Som vanligt tunnas det ut mer å mer ju äldre dom blir. Frågan är om det ens borde spelas något RegTop12 för de äldsta tjejerna, då det är väldigt ojämn klass.. Att hela kvalificeringen till riks går på ranking. Men jag vet inte. Jag har ingen lösning på problemet. Bästa lösningen vore ju om vi kunde behålla våra spelare längre än idag :)