måndag 19 januari 2009

Antal tjejer vs. killar per åldersgrupp

Ganska lika ända ned till 13:e platsen, men därefter blir de stora skillnader eftersom killar fortsätter att spela pingis betydligt längre är tjejer.

Vad är era reflektioner?


5 kommentarer:

PaulaS sa...

Satt och pratade med Linda nyss om att det är skrämmande att det är fler 01or än 89or som är är licensierade. 7 åringar i jämförelse med 19 åringar. Kanske kan ha en del i att göra med D-licenserna för pingisskola men det ska i allafall inte vara en sådan markant skillnad.

Det tappas alltför mycket tjejer, vilket redan är konstaterat.

Patrik sa...

Javisst tappas det mycket och det är konstaterat.

Jag hoppas att statistiken ger vägledning om vilka åldersgrupper och i vilka distrikt som vi tappar mest.

Sedan kanske man kan följa upp vad som har hänt i vissa åldersgrupper i en del distrikt och kan dra några slutsatser.

Anonym sa...

I veteran-SM nu till helgen är det
totalt 493 spelare anmälda: 435 gubbar och 58 damer. 11,76% av deltagarna är därmed damer och det går hela 7,5 gubbar på en dam.

Staffan Lunman

TagliaTelle sa...

Diskuterade lite allmänt med en pingisförälder igår och kom att tänka på att vi i Skåne var ett hyffsat stort gäng tjejer födda mellan 88 och 91 för några år sedan, idag är vi bara två kvar, båda har gått på något slags bordtennis-/idrottsgymnasium med inriktning mot pingis. Kan det vara så att skolan plötsligt tar för mycket tid från pingisen och att man tvingas välja bort den för att istället kunna få bra betyg? Och i så fall, varför bara bland tjejerna?

Anonym sa...

KILLAR tar mer tid