onsdag 28 januari 2009

Lika för alla?

Vi är många som vill att tjejer ska behandlas på samma sätt som killarna. Tänk på att Sverige har varit en demokrati i endast 88 år. Ofattbart att kvinnor inte hade rösträtt före 1921. Tyvärr så ligger inte pingisen i framkant i denna fråga. Men om man kämpar tillräckligt väl så tror jag att vi lyckas även i denna fråga.

Läs mer om den kvinnliga rösträtten här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vi måste kämpa på! Här är ännu ett exempel. Jag såg just på SBTF:s hemsida att det redan finns flera läger för killarna planerade till sommaren 2009. Man undrar ju varför inte ledarna för tjejpingisen kan vara lika förutseende och åtminstone tala om vilka veckor som tjejlägren ska vara. Som det har varit hittills så går det aldrig att boka in resor eller andra aktiviteter, eftersom man vanligtvis får veta max 2 veckor i förväg när och för vilka spelare lägren kommer att vara.

Patrik sa...

Just nu finns det inga ledare utsedda. Damorganisationen skulle bestämmas i mitten på januari och vi är snart där...

Anonym sa...

Jo, för all del. Och nu är det redan februari :) Men det har varit på samma sätt i flera år. Jag är säker på att spelare har större chans att prestera bra om man i god tid får besked ifall man är uttagen och därför kan börja ladda ordentligt mentalt.

Anonym sa...

Det här måste väl ändå vara skandal att det inte händer något med tjejpingisen. Är det verkligen så att SBTF inte har ansvar för denna frågan?Vem har då ansvar? Eller är det ingen som bryr sig? Vill man inte från förbundshåll att tjejer ska spela pingis?SKANDAL!!

Patrik sa...

Nu närmare sig mitten av januari med storsmsteg.

Anonym sa...

snart tänker jag nog börja bråka!