onsdag 14 januari 2009

Elitserien nytt förslag

Den nybildade föreningen, SEK (Svenska Elitklubben) har kommit med ett nytt förslag om hur Damernas Elitserie ska se ut. Elitserien Syd och Norr spelas först i en enkel serie och där de fyra bästa i varje serie spelar i en Elitserie och de fyra sämsta gör upp i en egen serie. Förslaget är också att minska antal spelare till tre i varje lag.

Förslaget om enkelserie med slutspel känns mycket bra. Tre eller fyra spelare kan alltid diskuteras. Standarden på serierna under ökar onekligen samtidigt som de unga spelarna får mindre speltid i Elitserien. De unga spelarna kommer ändå att få spela mot kvalificerat motstånd som gör att de utvecklas i serien direkt under om man inför Superettan.

Förslaget om tre spelare förutsätter dock att man inför Superettan mellan Elitserien och div 1. Kvalitetsskillnaden blir alldeles för stor, vilket den redan är idag. Om man inte gör det så känns det inte bra med tremannalag.

Herrarnas Elitserie kommer att fortsätta med fyrmannalag. Jag tror tyvärr att det är dödsstöten för att Elitserien ska TV-sändas. Pingisen kommer därmed troligen att fortsätta sin kräftgång när det gäller antal utövare. En viss Jörgen Perssson effekt har dock uppstått denna säsong, men alla kommer ihåg vad som hände säsongen efter J-O effekten. I och för sig så känns SBTF piggare nu än för fyra år sedan då absolut ingenting hände.

Att damernas Elitserie ska TV-sändas har jag svårt att tro eftersom vi inte har några affischnamn ännu.

Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker fokuseringen på TV-sändningar är för stor. Pingisen hade hamnat i svt 24 och vem har börjat spela basket för att det sänds basket i svt 24. Ungdomar börjar spela pingis när det finns ett affischnamn som syns i OS/VM-sändningar. Möjligen skullle TV-sändningar kunna öka reklam- och sponsorintäkter till klubbarna och det är alltid behövligt.

Bosse sa...

Pingis är en av de sporter som verkligen gör sig bra i TV och som många tycker är mycket underhållande att titta på. Men om så många börjar spele enbart för det tvivlar jag på. Samma sak med den så kallade Jörgen Perssson effekten, visst har vi sett en ovanlig tillströmning av nybörjare i föreningen men när man pratar med dem så vet de knappt vem Jörgen Persson är. Det som fått dem att börja spela nu är en mycket lyckad handslags-satsning med utomhuspingisbord. Nu har barnen äntligen fått möjlighet att spela pingis. Pingisborden har inte varit tillgängliga sedan 80-talet då de rullades iväg till en skrubb eller uthus för att ge plats när alla skulle spela innebandy.