måndag 26 januari 2009

Ängby i final tre år i rad och Söderspelen

Ängby SK har haft spelare i final i Talangjakten tre år i rad. Mycket starkt. Denna helg vann även Ängbytjejer F12, F13 och F14 i Söderspelen. Någonting rätt måste Ängby göra eller är det bara tur...

Ås IF och Skurup var välrepresenterade på Talangjakten och ändå var det tjejer från dessa klubbar som inte följde med. Kul att det flera klubbar som satsar på tjejerna.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Ängby får fram många bra tjejer. Finns väl hyfsat med underlag också. hur är det med Spårvägen? De har också många bra i klasserna 12-17 år men på talangjakten fanns ingen med.

Anonym sa...

Än intressantare är kanske vilka som fortsätter att utvecklas och slår igenom som damelitspelare i Sverige-, Europa- och världseliten. Hur ser det ut där på damsidan....vilka blev bra och från vilka klubbar kom dom? Vilken miljö fanns och vilken träningskvalitet och kvantitet lades ner? De senaste damseniorspelare man tänker på, som blev bra utanför Sveriges gränser, är följande;

Ann-Christine Hellman
Barbro Wiktorsson
Marie Svensson
Åsa Svensson

Vad jag förstår kom ingen av dessa damer från några storklubbar direkt....kanske kan vara intressant i sammanhanget.

Anonym sa...

det är en helt rätt iaktagelse, Det verkar som att klimatet i stockholm när Gymnasietiden kommer sätter sin spår spelarnas utveckling. Det är mycket stress med skola etc./Fladder

Anonym sa...

Av största vikt att SBTF sänder signalen att tjejpingis är lika viktig som pojkpingis. En landslagsorganisation/elitorganisation på damsidan efterlyses

Anonym sa...

Fladder! Vi har gymnasieutbildning även här på landet!! Tror på din förklaring men det gäller nog nte bara Stockholm.
Ser fram emot Pingisiaden, det är väl ungefär samma tjejer som i helgen som gick.
Att många bra spelare kommer från mindre klubbar kan bero på att de som är lovande i en liten klubb kan få perfekt sparring från äldre klubbkompisar men dessutom positiv uppmärksamhet till exempel i lokaltidningar. Våra spelare är ofta på bild i Ystads Allehanda eller Skånska Dagbladet. Gissar att så inte är fallet för Ängbys tjejer i lokaltidningarna DN och SvD ;)

Anonym sa...

Tjejerna måste träna mycket mer och tuffare än idag....varför tävlar inte tjejer i större utsträckning i pojk- och herrklasser (inkl, klassningsklasser)samt i "herrserier". Kanske en väg att pröva för tjejer som vill satsa på sporten?

Patrik sa...

Skillnaden mellan Stockholm och andra delar av landet är precis som Förra Årets Ledare säger: uppmärksamheten. Men en annan skillnad är sponsorer. I Stockholm får man ingen sponsor om man är på väg att bli bra även utanför Sveriges gränser, men det är mycket lättare utanför Stockholm.

Men det är nog inte barra det som är förklaringen. Det bör forskas djupare i ämnet.

Patrik sa...

Jag frågade den tidigare förbundskapten Christer Johansson som har varit utanför Sverige i många år, men som nu bor i Eksilstuna, vad han trodde var anledningen till att de svenska tjejerna inte lyckas internationellt.

"-De står bara och petar". Vad menar du frågade jag. "De svenska tjejerna väntar alltid på att motståndarna ska öppna och hittar inte på något själva".

Jag vet inte om det är rätt, men Christer har som sagt var varit ute i Europa en längre tid.

Anonym sa...

Christer kan en hel del Pingis....spela mer mot killar....då går det inte att "peta"