måndag 27 april 2009

Budget

Jag tittade på förbundets budget och det jag slås av är hur otroligt lite intäkter som är generade av förbundet själva. Sponsor- och reklamintäkterna är mycket blygsamma för att vara ett helt förbund.

Var det bättre förr? Knappast. Christer Johansson (den tidigare förbundskaptenen) berättade att när Sverige var i världstoppen i pinis så blev han ombedd att gå och köpa träningsoveraller på sta'n av förbundet inför en stor turnering. Han gick istället själv och raggade sponsorer och fick givetvis napp direkt. Men han såg till så att overallerna bara räckte till spelarna och tränarna.

SOC förväntas varken ge kostnader eller intäkter under 2009. Är det inställt?

Det kommer inte att bli lika hård satsning på killarna och tjejerna under 2009 som 2008. Budgeten har krympt med 40 %. En tredjedel av året har gått och vi har nog alla känt av sänkningen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske skall ta Christers historier med en nypa salt...en riktigt stor nypa....

Anonym sa...

I Finland har man en ny ordförande i bordtennisförbundet. Han har byggt upp ett stort företag som han sålt och sedan pensionerat sig. Han satsar nu sin tid på bordtennis med uttalat mål att fördubbla antalet spelare i Finland.
Det ska bli intressant att se om en rekrytering från näringslivet kan hitta några nya grepp.

Anonym sa...

Kan vara bra med folk från näringslivet...i Sverige ser man oftast folk från politiken i idrottslivet. Behöver inte vara illa i sig men kanske skulle Svensk Pingis behöva testa något nytt framöver. Efter Walter får det inte bli en ny f.d. sossepolitiker...kanske en Wallenberg istället....eller en Bonnier...vad tror ni?

Patrik sa...

Som jag skrev tidigare så var det en tjej med mycket känt efternamn som var på förslag tidigare, men man valde en fd sossepolitiker.

Jag tror mer på en från näringslivet än en gammal politiker.

Anonym sa...

Jouko Manni som Finlands nya ordförande heter har även bakgrund som spelare på nationell toppnivå. Han har på kort tid gjort mer än vad föregångarna någonsin åstadkom. Han kommer att fixa det.

Anonym sa...

Vi åkte till Åbotävlingen på en klubbresa med Jarlabergs IF. Tävlingen arrangerades av Jouko Manni m.fl. De testade en hel del nya grepp - ska nämna några:

* 3-setsmatcher i poolspelet och sedan 5-setsmatcher i slutspelet

* pga kortare matcher fick man spela fler klasser per dag 3 eller 4

* samma klasser återkom t.ex. spelades P10 både på fredag och söndag

* Tävlingen kördes inte i en sporthall utan i en konferenslokal mitt i ett spaahotell (21 bord). Perfekt för att ta med syskon eller släktingar som inte spelar pingis.

* Om jag förstod rätt så fanns det även möjlighet till pingisskola till småsyskon under själva tävlingen i en angränsande hall. (Jag kan ha missförstått finskan på denna punkt)

* Det fanns även lite udda inslag som trippel ungefär som dubbel men med tre man på varje sida

Vi från Jarlaberg var mycket nöjda med tävlingen - det blev mycket matcher för alla spelarna under tre dagar - varvat med bad och gemensamma middagar på kvällarna. Allt i samma hotell.
/Anders Bölenius