tisdag 7 april 2009

Rapport från lägret - Mats Hedin

Jag var inte själv närvarande då Mats Hedin besökte lägret. Jag har därmed bara andrahandsuppgifter att rapportera.

Pernilla Andersson är ansvarig för all tjejpingis inom SBTF och hon kommer inte att kopiera killarnas upplägg. Det innebär förmodligen bara att hon vill göra ett eget upplägg, vilket är naturligt.

Det kommer dock ett läger vecka 31 för födda 1996 och yngre. Inga deltagare är spikade. Det kommer även ett läger för födda 1996 och äldre under sommaren. Det kommer förmodligen att bli vissa överlappningar mellan åldersklasserna såsom tidigare. T ex så har Maria Engelson, Elin Binglöv och Emma Söderlund tränat med de äldre och övriga 95:or har varit på läger med de yngre.

Det kommer att bli betydligt fler läger framöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Mats tog tillfället när alla tjejer var samlade innan boxercise träningen och passade på att presentera sig själv och svenska bordtennisförbundet.
Han berättade om Pernilla Andersson som är anställd för att ansvara för all tjejpingis på landslagsnivå samt riksläger. Detta innebär inte att hon kommer att vara med på alla läger men planering inför framtiden är hon ansvarig för och det är den som hon jobbar på nu. Att komma på vad som är bäst för svensk tjejpingis och hur man sedan genomför detta. Mats uppmanade också alla flickor på lägret att pusha sina klubbledare att försöka ordna läger/helgläger ihop med andra klubbar så ofta som möjligt. Mats berättade också om att det är på gång datum för planerade sommarläger. Vecka 31 är klart för 1996 och yngre. Det blir sedan ett läger för äldre tjejer upp till 15 år under sommaren. Datum för detta är inte klart ännu. Det är heller inte klart vilka ledare och spelare som är uttagna.
Mats hoppades att allt detta skall klaras ut så snart som möjligt. Dessa ord är min personliga tolkning av vad Mats förmedlade. / Fladder

Carin A sa...

Hej

Jag pratade själv med Mats när jag var där för att hämta dottern och Fladders beskrivning låter helt korrekt. Han erkände också att det har varit ett glapp sedan förre ansvarige slutade för ett drygt år sedan, men att de nu skulle försöka göra motsvarande satsningar som det görs på kill sidan.

Jag tycker att det är jätte bra att man satsar på de allra bästa men för att fånga många talanger måste man även gå ner någon nivå för att bygga grunden till att ännu fler vill spela mer seriöst.

Vi har flera tjejer i vår klubb som tävlar sporadiskt eller inte alls och här har vi ett jobb att göra. Det är viktigt att även klubbarna satsar men vissa klubbar (som IFK Österåker tex) har otroligt dåliga förutsättningar (=inga halltider) för att kunna arrangera helgaktiviteter. Vi är däremot gärna med och hjälper till med att arrangera dessa aktiviteter.

Hälsar Carin A