lördag 11 april 2009

Damernas Elitserie

Andres Ljones är helnöjd med att Elitserien för herrar kommer att visas i TV4+ nästa säsong, vilket jag tycker att han ska vara. Andreas är marknadschef för Svensk Elitpingis.

Nu vill Andreas ha idéer om bl a hur man ska utveckla Damernas Elitserie. Andreas vill att man mejlar honom eller ringer honom. Andreas mailadress är andreas.ljones@svenskelitpingis.se

Jag tycker nog (har ändrat mig lite grann efter att hört hur det funkade med en enda elitserie) att det bör vara två elitserier som idag, men med bara två division 1 grupper och gärna fyra div 2 serier. Det kan tänkas att bara räcker till tre div 2 serier. Div 1 serierna är idag alldeles för ojämna. Det kommer dock att vara en avvägning kvalitet vs. ekonomi.

SBTF:S styrelse har tillstyrkt motionen om att införa tremannalag under elitserien, vilket bäddar för fler lag samt billigar resor. Nu ryms hela laget i en bil.

Vad tycker ni? Om ni har starka åsikter i denna fråga så mejla gärna Andreas.

3 kommentarer:

Förra årets ledare sa...

Förslaget med två div 1 är bättre än det förslag på en superetta som hörs ibland. Men det behövs verkligen bli en Elitserie för att höja kvaliteten. Idag är det allt för enkel transportsträcka till slutspelför de bästa lagen

Patrik sa...

Jag håller egentligen med om en elitserie, men det har visat sig väldigt svårt tidigare med många avhopp. Avhoppen har bl a berott på ekonomiska skäl.

Anonym sa...

Problemen började när man gick ifrån sammandrag i Elitserien.