tisdag 4 november 2008

Breddläger för tjejer i Stockholm

Nu börjar det bli dags för nästa breddläger för tjejer i Stockholm där avslutning sker med en gemensam resa till Karlstad. I Karlstad så kommer det att vara en tävling där det kommer flera andra breddspelare från andra platser i Sverige. Sponsor är Stiga som har startat ett flertal TEAM Stiga-läger runt om i Sverige.

Mer info hittar du här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som lite insatt "pingismorsa" så måste jag säga att man blir lite förvånad när man läser detta inlägg, Breddläger fär tjejer i Stockholm. Alla dessa tjejer som tränar och spelar pingis ute i landet då, som kanske till råga på allt är ensamma tjejer i en del klubbar. När ska det bli deras tur? Som icke storstadsbo eller icke tillhörande någon av de större klubbarna i landet, hur ska man någonsin få chansen, hur ska dessa tjejer bli sedda? STIGA står som sponsor, jag vet inte var ligger deras ansvar i detta? Vad ger det för signaler utåt i landet, mitt förtroende börjar iallafall svikta.

Patrik sa...

Jag vet att Göteborg och ett annat distrikt har samma upplägg. Det är mer upp till distrikten att anordna detta. STIGA är sponsor och inte ansvarig för pingisens utveckling i Sverige.

De signaler som jag tycker att detta ger är att alla distrikt bör köra igång motsvarande.

Jag tycker att detta är ett jättebra initiativ som alla distrikt kan kopiera.

Anonym sa...

Jag ser det som att de distrikt som numera har detta upplägg visar vägen för andra distrikt.

I anonyms inlägg känns det som att du är negativ till satsningen, varför inte se det som insperation till andra distrikt att ta efter? Det är upp till varje distrikt att fundera hur man kan öka förutsättningarna för spelarna just i det distriktet.

Distrikten har ansvar. Vill ni ha tips och idéer om satsningarna är det bara att kontakta kontaktpersonerna i inbjudningarna till breddsatsningarna, är övertygad om att de gärna hjälper till och svarar på frågor.

Anonym sa...

Ni är lyckliga ni storstadsbor som dessutom har aktiva förbund.

Anonym sa...

Vad gör vi för att få aktiva förbund då? Jo, även folk utanför förbunden engagerar sig. Jag är säker på att om du som spelare/ledare/förälder kommer med förslag till förbunden så tas de emot med öppna armar.

Det handlar inte om att vänta på att någon ska göra något, det handlar om att försöka komma på VEM som kan göra något. Vad kan jag själv göra är en fråga man kan ställa sig.

Patrik sa...

Till Paula:

Bra skrivet! Jag satt på möte och tänkte precis skriva om det du skrev.

Patrik sa...

Till Anonym:

Du har ju genom att skriva i komentarerna kunna påverka, vilket är bra. Fortsätt att engagera dig på samma sätt. Du kan t ex skriva vilket distrikt som du avser så kan jag kanske begära en kommentar från någon ansvarig i det distriktet.

Anonym sa...

När man lägger ner massvis av timmar redan i en förening som inte är stor, är det inte så lätt att få tid över och får man det kanske man vill göra något annat än att "jaga" förbundsfolk.

Anonym sa...

Det förstår jag absolut, jag säger inte att en person ska göra allt.

Patrik sa...

Jag har kollat lite grann och det verkar som om Värmland, Gästrikland, Hälsingland, Norrbotten och Ångermanland inte har egna hemsidor.

Då kan det bli svårt att få ut information för att få fler pingisspelare i distriktet.