onsdag 26 november 2008

Internationell touch

Hur kan fotboll och innebandy locka så många tjejer jämfört med pingis? Hur kul kan det vara att åka till Klövsjöträsk eller Skumboda och möta ett lag därifrån. I pingis så kan tjejerna få möta pingistjejer från andra länder. Min dotter som bara är 11 år har spelat och tränat mot pingistjejer från; Sverige, Finland, Norge, Danmark, Ryssland, Estland, Lettland, Tyskland, Frankrike, Luxemburg, Venezuela, Wales, Puerto Rico och Thailand.

Det känns mycket roligare än Klövsjöträsk och Skumboda. Eller vad tycker ni?

4 kommentarer:

Anonym sa...

tjejer måste vara med kompisar i sin egen ålder. i viisa klubbar finns det bara ett få tal tjejer och åldern varierar, medan ett helt lag består av många tjejer i samma ålder. så lätt var det.

Patrik sa...

Visst har du rätt i det. Men den internationella touchen kan vara ett sätt att marknadsföra pingisen för tjejerna. Sen kan man försöka att ordna mer gemenskap över klubbgränserna, även om i vissa fall geografin begränser möjligheterna.

Anonym sa...

Tja, men en del får möta hårt motstånd från andra länder och vinna eller förlora i ett lag där man får chansen att ventilera känslorna med sina lagkompisar.
B-T är en ensamsport på många vis.
Kanske skulle det vara bättre med mer sammarbete mellan klubbar för att spela mera lagspel mot motstånd från andra länder för att tjejerna skall kunna få en grupptillhörighet.

Anonym sa...

Hur ser det ut för andra likvärdiga sporter som t.ex badminton/squash, har de lyckats bättre eller är det samma där?

Tror det går att dra lärdom från att "titta över staketet" samt ev. ha någon form av gemensamt utbyte mellan dessa andra ensamsporter.

/Anders Å.