fredag 13 mars 2009

Kommande intervju

Jag har varit i kontakt med David Gustafsson (förbundschef) idag och han läser denna blogg kontinuerligt. Det innebär att era kommentarer kan vara med och förändra pingis-Sverige! David meddelar att han även följer andra pingis-bloggar och diskussioner.

Jag och David kom överens om att göra en uppföljning där jag intervjuar Pernilla Andersson och David tillsammans.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra initiativ...

Utdrag ur Idrottens jämställdhetsplan: (Mål)
Kvinnors och mäns, flickors och pojkars idrottsutövning värderas lika och prioriteras på ett likvärdigt sätt.

Det innebär till exempel att kvinnors och mäns idrottsutövning tilldelas resurser efter samma principer, när det gäller budget, träningsanläggningar, träningstider och liknande och att kvinnors och mäns idrottande får samma uppmärksamhet i forskning, information och arbetet mot massmedia. (RF)

Hur ser SBTF:s handlingsplan till detta mål ut? Jag antar att alla specialförbunden som tilldelas medel förväntas arbeta efter RF:s riktlinjer... /A-C

Anonym sa...

Är det samma resurser oavsett hur många killar respektive tjejer som utövar idrotten? Hur många av alla licensierade spelare är tjejer? Är det 15-20 procent? Jag vet inte, men hur blir det om man delar resurserna exakt lika? Blir det inte orättvist åt andra hållet då?

Patrik sa...

Jag tycker inte att det stämmer med den svenska mentaliteten att den som betalar mer ska få större del av kakan.

Tyvärr så vet vi alla att det är skillnad mellan mäns och kvinnors lön, vilket är helt ofattbart . Ska män få bättre vård när man är sjuk för att man betalar mer i skatt? Naturligtvis inte!

Jag tycker att tjejer och killar ska få samma möjligheter.

Anonym sa...

Hej Patrik, har ni spikat datum för intervjun än? /AÅ

Patrik sa...

Nej, inget datum är spikat. Just nu har jag lite fullt upp på jobbet. Jag får nog ta detta genom mejlen eftersom jag numer har lite ont om i tid.

Det är alldeles för mycket som händer på jobbet. Inga nedskärningar utan tvärtom.

Anonym sa...

Roligt att det är fullt upp (speciellt om man jämför alternativet). Har kontakt med många exportföretag och produktionen i Sverige går verkligen på sparlåga nu..
Kassan verkar skral för förbundet och då gäller det att kunna prioritera rätt, så bra att Du orkar ligga på och vara en nagel i ögat på dom. //AÅ