söndag 1 mars 2009

Skurup i Danmark

Här kommer en gästblogg från Linda Tellström som numera spelar för Skurups BTK:

Skurups juniorer var i Danmark för spel i Roskilde Cup i helgen.Det blev följande klassegrar:
Dame Juniorer A (Dj17a) Johanna Olsson
Dame Juniorer B (Dj17b) Annica Nilsson
Dame klass 1 Linda Tellström
Dame klass 2 Linda Tellström

Vi har tur här nere i syd som så lätt tar oss över sundet och på så sätt får möjlighet att möta lite nyttfolk (tjejer i vår ålder finns det inte alltför många av i Skåne...)Tror det skulle vara nyttigt även för de yngre tjejerna att testa på detta, även om vi tar oss snabbare till Köpenhamn än till Helsingborgså är det en hel del saker som skiljer sig från våra svenska tävlingar.

Något av det positiva är att det oftast finns både a-, b-, och i vissa fall c-klasser (kanske särskilt populärt bland killarna, men även bra i de yngre tjejklasserna), dessa klasser lyckas man fylla genom att en 12-åring t.ex. kan spela yngre piger a (F12a) och piger b (F14b), många matcher och mycket folk. Problemen som skulle vara i Sverige är att vi inte har så många hallar som rymmer 40 bord... Och domare? På många tävlingar döms alla poolerna (även elitklasserna) av spelare, slutspelsmatcherna lika så, åker man t.ex. ut i kvartsfinalen så är det (om vi förstått det rätt) 50% risk att få döma seminfinalen.

En annan relativt stor skillnad är hur ledarna och klubbkompisarna (även på en tävling som denna) är engagerade i matchen, det är inte sällan det hänger in ett par personer över barriärerna, som klappar på var och varannan boll och som försöker komma med små tips så fort spelaren går iväg för att hämta bollen.

Ja, även om avståndet är kort så är det alltså en hel del skillnader, eller vad sägs till exempel om ölförsäljning i hallen och vinflaskor i pris.I Danmarks pingishallar kan allt hända...

2 kommentarer:

Anonym sa...

"En annan relativt stor skillnad är hur ledarna och klubbkompisarna (även på en tävling som denna) är engagerade i matchen, det är inte sällan det hänger in ett par personer över barriärerna, som klappar på var och varannan boll"


Det är ett exempel på vad som kommer upp ganska ofta på bloggen. Det som kommer upp ännu oftare är att svenska tjejer skall bli bättre internationellt och jag tror det här är en sak man måste lära sig att aceptera för att inte förlora matcher som man egentligen tycker att man borde vinna.

Anonym sa...

och missa inte reportaget om vår "pingisnörd" som vi är jätteglada över att fått till vår klubb. Förra årets ledare

http://skurup.lokaltidningen.se/article/20090303/ARTIKLER/265649765/1331