tisdag 17 mars 2009

Tränare till påsklägret

Tränare :
Mattias Bergqvist
Alina Franck
Caroline Wersäll
Paula Sinkkonen

Mattias har tidigare tränat i Ängby, men jobbar nu på Riksidrottsgymnasiet i Köping. Mattias har en talang som har gjort att han har varit otroligt uppskattad bland pingisspelarna i Ängby (förutom pingisträning). Det är att Mattias är otroligt duktig på att trolla. Pernilla skrek jiippii när hon hörde att Mattias skulle vara tränare. Jag hoppas och tror att Mattias kommer att lägga in några trollpass både med boll och kort.

Alina är knuten till Ängby sedan många år där hon har spelat mycket pingis och varit tränare under flera år. Just nu så pluggar hon i Halmstad. Om jag kommer ihåg rätt så går Alina på idrottslärarlinjen. Hon har dessutom en fabror som har varit med och tagit UEM-guld.

Caroline är i och för sig uppvuxen på Ekerö, men har spelat många år i Ängby. Caroline spelar även då och då med i landslaget. Caroline har även varit proffs i Tyskland. Carolines högsta världsranking är 281, vilket hon var rankad som i juli 2003.

Paula såg jag för första gången i en källare i Solna/Råsunda för ca fyra år sedan. Paula ställde upp i H5 där en ca 80-årig gubbe, min son Daniel, Paula och en till var med i poolen. Varken Daniel eller Paula var nog nöjda med sina insatser. Paula har även en egen blogg som jag tittar till lite då och då. Paula har i hela sitt liv spelat i Boo, men livet är längre än 18 år så vi får väl se.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar bli jättebra, vi ser fram emot lägret.

Hur kommer det sig att de äldre spelarna från Ängby bara är med 2 dagar ?

Anonym sa...

Dom ska på tävling i Flensburg med avresa onsdag morgon/ Fladder

Anonym sa...

Okey, vad kul !

Victoria var bara lite orolig att det blir lite få äldre spelare, vi hade nog trott när inbjudan kom att det skulle bli fler 14-15 åringar.

Träningsmässigt spelar det ingen roll, men det är dåligt med spelare hon känner. De andra från Uppland är ju också ett par år yngre.

Patrik sa...

Tanken var hela tiden att det skulle vara för tjejer födda 1994 och senare. Uttagningen från SBTF blev dock för födda 1996-98.

Victoria har jag i alla fall spelat mot flera av tjejerna på lägret. Det är kul att Victoria kommer. Det är jättenyttigt för många av tjejerna att Victoria är med eftersom hon spelar med material.

Anonym sa...

Det ska bli jättekul. Det är första gången Cornelia är med på ett "riktigt" pingisläger och hon är också yngst tillsammans med Angela. Jag hoppas att hon har riktigt kul så att hon fortsätter vara peppad på pingis. Som 11-årig tjej är det SÅ viktigt att ha kul. Vi var med på Team Stiga Stockholm tjejsatsning igår och hon fick lite kommentarer om sitt spel som direkt gav taggarna utåt. (På ett sätt skönt att det inte bara är mammas kommentarer som ger det resultatet). Nu är vi på väg till slutspel i Folksam-talangen.

Tack Patrik för en bra och alltid snabbt uppdaterad blogg! Jag läser den gärna och ofta.

Carin Andersson, pingismamma i IFK Österåker