torsdag 12 mars 2009

Bloggen fyller ett halvår

Idag fyller bloggen ett halvår. Det känns dags att göra halvårsbokslut.

Efter nyår så har antal kommentarer ökat betydligt, vilket har gjort att det känns mer betydelsefullt att uppdatera bloggen.

Frågan är vad vi pingisföräldrar, tränare, anhöriga mm har uppnått med bloggen. Det är alla tillsammans som egentligen driver bloggen. Utan kommentarer så blir det en stendöd blogg. Jag tycker att det är ett bra forum för att ventilera sina åsikter.

En sak har i alla fall bloggen uppnått och det är påsklägret. Jag tror inte att det hade blivit något tjejläger i påsk annars. Under hösten så hände det en hel del på lägerfronten med tjejerna där framförallt antal tjejer utökades på lägren. Jag hörde rykten efter Safir att det var saker på gång, men jag har inte läst något om det ännu.

Bloggen är uppe i snart 52 000 besök på sex månader, vilket jag tycker är en bra siffra. Besöken har ökat den sista tiden, vilket är positivt. Jag känner mig mer motiverad nu än tidigare då kommentarerna har ökat. Tyvärr så är Pernilla knäskadad efter Talangjakten så vi vet inte vad som händer (överansträngning).

Jag har väl på senare tid vaknat upp när det gäller vikten av teknik trots att min egen är under all kritik. En liten anekdot är att i somras så var jag i Danmark och besökte Ängbys tjejläger. Jag var inne i ca tio minuter och såg Pernilla och Linda Bergström träna. Linda hade precis gått över till nabb. Linda såg hur säker ut som helst även om hon var nybörjare på nabb. Jag mötte Lindas föräldrar och de hade hört att det gick bra för Linda med nabben. Men jag sa att det var årets underdrift och att hon kommer att bli hur bra som helst. Där tippade bloggen rätt i alla fall!

Jag måste dock erkänna att jag ibland blir tveksam på fortsatt satsning på pingisen. Det är en mycket dyr sport och SBTF har visat sig vara ganska ointresserade av tjejpingis. Det är mest föräldrar och tränare som driver tjejpingisen vidare.

Så här skriver SBTF om killsatstningen i september förra året:
Team STIGA Sweden
Fr o m september 2008 så gör SBTF en satsning på de främsta spelarna födda 1995 och senare, med utbildning av deras hemmatränare. Fullständiga planeringen med all information för denna satsning hittar du på hemsidan under Utbildning / Utbildningar / Team STIGA Sweden.
Aktiviteterna för säsongen 2008-09 är följande:
12-14 september (Söderhamn) INBJUDAN
28 okt-2 nov (Helsingborg) INBJUDAN
28-30 nov (Eslöv)
26-31 dec (Söderhamn)
30 jan-1 feb (Köping)
13-15 mars (Eslöv)
5-9 april (Falun)
22-24 maj (Göteborg)
Sommarläger22 juni-5 juli (Varberg)
26 juli-7 augusti (Söderhamn)
INBJUDAN Team STIGA spelareINBJUDAN övriga minikadetter

Så här skriver SBTF om tjejsatsningen:

24 kommentarer:

Anonym sa...

Bra sammanfattning av satsningen killar-tjejer!! När blir det en ändring? Kunde vara trevligt om någon ur SvBtfs styrelse kommenterade skillnaden i lägerverksamhet

Anonym sa...

Jag håller med, vi måste stöta på om mer bra aktiviteter för tjejerna.

Jag jobbar en del med tävlingsverksamheten i Upplands BT förbund och tjejerna ligger mig naturligtvis varmt om hjärtat då min dotter spelar.

Har Ni tips på bra aktiviterer eller förslag på samarbeten hör gärna av Er.

Det ska bli kul med Påsklägret iallafall, tycker både jag och Victoria

TagliaTelle sa...

Verkligen under all kritik! Sådär ska det inte få se ut! Frågan är bara vad som ska göras för att ändra det. Jag tror att bara det faktum att det tas upp här och att det upmmärksammas, är viktigt. Allt som kan göras ska göras, för det kan bara bli bättre!

Robert sa...

Tyvärr så är dina misstankar rätt gällande svbtf, man tycker inte att det finns några tjejer att satsa på,så istället väljer man att lägga pengarna på killarna.. Samt att pengarna inte räcker till att både satsa på killarna och tjejerna, tyvärr kommer det från en säker källa inom svbfb /

Patrik sa...

Det förvånar mig inte för så lite som man satsar på tjejerna så måste det vara något som ligger bakom.

Vad är hönan och vad är ägget?

Det är självklart att om man inte satsar på tjejerna så får vi inga bra tjejer.

Jag jobbar som konsult inom ekonomi och har jobbat som revisor. Jag har jobbat inom massvis med branscher. Det är väl bara en bransch där kvinnor behandlas dåligt. Men SBTFs behandling av tjejerna ligger tyvärr i samma nivå.

Om vi inte får någon dementi eller förändring så tycker jag vi ska driva frågan om att tjejerna inte ska behöva betala licens till förbundet. Ingen del av tävlingsavgifterna för tjejklasserna bör gå till SBTF.

Det känns som ett rimligt krav.

Om man inte får något så bör man inte heller betala något.

Anonym sa...

Det är inte bara SVBTF som inte "gillar" bordtennistjejer.
Pratade för ett par månader sedan med en STIGA representant som hade som uppgift att bla. utse vilka som ska bli sponsrade. Han sade då att det inte kommer att bli någon bra tjej i sverige på väldigt lång tid. Sverige kommer aldrig få fram en europamästarinna när inte ens våra tjejer födda nittonhundra någonting klarade av det för några år sedan. (detta förklarar kanske varför man sattsar på killar). Det kanske är ide att ändra inställning på flera håll och kanter.

Patrik sa...

Om de svenska tjejer lyckas fantastiskt bra i många andra sporter internationellt sett. T o m mycket bättre än killarna, men inte i pingisen. Vems är felet?

Har alla andra förbund tur? Svaret är förstås nej. Satsar man inte så får man inte fram några bra spelare.

Anonym sa...

Man blir arg bedrövad men tyvärr inte förvånad...

Det är synd om tjejerna som hos oss åker 6 mil ibland flera ggr i veckan för att samträna... för att dom vill satsa..

Vi måste jobba för att vända detta..


Dennis

Anonym sa...

Betygssättning av tjejpingisen utifrån stockholmsperspektiv:

Högsta betyg:
* Tränarna (heltidsanställda, ambitiösa och duktiga)
* Träningsläger på klubbnivå (finns läger alla skollov)
* Tävlingarna kategori 1 (alltid många tjejer med ett undantag)
Alltid välorganiserade arrangemang - en njutning för en förälder
att sitta med en kaffekopp och se på matcherna
* Möjligheter att satsa (Finns etablerat samarbete med skolor så att
det går att träna 8 pass i veckan måndag- fredag)
* Klubbarna - högre än högsta betyg
* Kostnaden (det går att välja nivå från dyrt till billigt)

(Allt detta gäller både tjejer och killar)

Mindre bra betyg:
* Lägerverksamhet på riksnivå

/Anders Bölenius

Anonym sa...

Bristen på bra lägerverksamhet på riksnivå borde vara enkelt att åtgärda - Klubben Åsa, Jämtland, Ängby och Spårvägen ordnar 1-2 läger per år med riksintag på tjejsidan (typ Påsklägret)
Förbundet får ta en passiv roll om man inte vill sitta i förarsätet.
/Anders

Anonym sa...

Nu finns det en landslagsplanering för damjuniorer och flickkadetter på sv.btf:s hemsida under planering/flickor.
Jag saknar dock en långsiktig planering inkl.fler inblandade tränare. Jag är säker på att Annika och Birthe inte klarar mer än de uppdrag man har idag eftersom båda har andra jobb på heltid. En eloge till dem båda som ställer upp och gör sitt bästa efter de förutsättningar som ges. Fler tränare behövs i riksorganisationen på tjejsidan. Vi har idag en mycket bra dialog bland klubbledare och föräldrar om tjejpingis och vi vill förändra. Kanske vi måste gå ett steg längre och skapa vår egen organisation på tjejsidan med representanter från alla regioner samt de stora tjejklubbarna. Målet här skulle vara egna riksläger o regionsläger där vi organiserar med tränare etc. Vi kan inte bara sitta och titta på. Vi är endå inne i en positiv trend med stor debatt och klubbar som vill satsa på tjejerna. Vi kan väl ta efter killarnas team stiga satsning. Vilka är för detta? /Fladder

Anonym sa...

Helt rätt!
/Anders Bölenius

Anonym sa...

Helt rätt Fladder och jag är för ska det vara!
/Anders Bölenius

Patrik sa...

Jag är helt för att tjejpingisen bryter sig ur SBTF.

Jag tycker man kan diskutera att att ha en paralell organisation där alla licneseer går som klubbarna kan förfoga över.

Jag håller definitivt med Fladder att ingen skugga ska falla över Annika och Birthe som har heltidsjobb som lärare och jobbar extra med Kvarnby. Dessutom ska de jobba för SBTF. Hur orkar de?

Kanonidé att skapa en egen organisation. Istället för att sitta still så gör man något åt de bisarra situationen.

Anonym sa...

Mycket bra förslag med egen organisation.
/Dan

Anonym sa...

Mycket bra att denna frågan kommer upp till ytan. Skulle det inte vara en idé att konfrontera Mats Hedin om hans åsikter kring detta? Tror iofs inte att det går att få ett rakt svar på om det saknas både ekonomi eller vilja från SBTF:s sida men tycker ändå att det är rätt ända att börja i. //AÅ

Anonym sa...

Vi i Skurup kör ett läger v 33. Som tränare har vi bland annat Linda Tellström, som ansvarar för vår tjejteamsatsning i Skåne. Vi hoppas att många kommer. Det kommer dessutom att finnas en chans att följa upp lägret med att delta i Kvarnbys Öresundsträffen som spelas 15-16 augusti. Inbjudan finns på www.svenskidrott.se/m/skurupsbtk

Anonym sa...

Vi i Ängby kör vårt stora summercamp vecka 32 som förra sommaren samlade ihop 130 deltagare från 7 olika länder.
Vi är även intresserade av lägret i Skurup. / Fladder

Anonym sa...

Kul att höra, Fladder! Ni är varmt välkomna till Skurup. /Mats L, sportchef Skurups BTK

Anonym sa...

Vad sägs om att ni kommer till oss vecka 32, Skickar med Linda som tränare. Spelar vår tävling sommarpoolen på helgen och sedan åker vi + en tränare till er. kör tävlingen helgen efter./ Fladder

Anonym sa...

Håller med er som säger att det måste satsas för att tjejerna ska kunna ta nya steg mot Europatoppen.

Tror att en viktig bit är att få se och spela mot dem bästa i Europa eller gärna Kina oxå.
Våra yngre tjejer har inga att se upp till, ut i Världen och se och lär om du har pengar. Annars ger jag rådet att leta på you tube och sluta jämföra dig med Sveriges bästa då dem tyvärr är för dåliga.

Lycka till och våga gå din egen väg som du tro på.

Anonym sa...

Hade varit roligt att träna i Sthlm någon gång men v 32 är det Rekords och Skånes Bt-förbunds läger i Olofström. Detta läger brukar samla många från Skåne men jag gör ett försök att få dit några. Vad gäller Linda läser hon ju denna blogg så hon kan själv svara men minns jag rätt kan hon inte den veckan.

TagliaTelle sa...

Det där lät ju som en kanonidé! Tyvärr kommer jag nog inte vara tillgänglig den veckan, om allt går som det ska befinner jag mig då i Köping på steg3-kurs men tycker helt klart det är värt att tänka på till en annan gång!

Anonym sa...

Ford arbetsstationen ger ditt kontor till bilen , vilket gör det lättare att göra affärer i Houston än någonsin tidigare. Fråga din Houston Ford återförsäljare om de tillgängliga alternativen.rn   rnMed en in-dash dator i din Ford pickup eller van , kör du runt i Texas utan att behöva tillbaka spåret till ditt kontor i Houston för att fylla i ett formulär eller skicka en arbetsorder. Bara logga in på datorn från din Ford och kolla e-post, fyll i kalkylblad och logginformation. Din Ford -återförsäljare Houston kan diskutera vidare med dig fördelarna av Ford arbetsstationen.

[url=http://motoreviewnow.info/sandberg-volvo/]Sandberg Volvo[/url]