onsdag 22 oktober 2008

2-dagars Wannabeläger för tjejer i samband med R1 eller GP

Gästblogg från Anders Bölenius:

Jag har liksom flera i tjejbloggen noterat resekostnadernas påverkan på familjeekonomin och en önskan vore att få ut mer pingis per reskrona. Eftersom nästan alla ändå åker till R1- eller GP-tävlingar så skulle det vara ekonomiskt att ordna läger vid dessa tävlingar. Lägren skulle komplettera och inte ersätta landslagslägren. Man skulle bjuda in de bäst rankade i varje åldersklass men betydligt fler än vad som ryms i nuvarande landslag även sk wannabes skulle rymmas. Det vore bra om det gick att anlita ungdomslandslagstränarna eller jämförbara så att de senaste träningsrönen lätt kunde spridas till även skiktet under landslagsspelarna.

Lägren borde även vara attraktiva för tävlingsarrangören då det skulle locka fler spelare – det borde även kunna attrahera utländska spelare.

För att det ska gå lätt att genomföra är det bäst om deltagarna själva står för alla kostnader så att det inte tär på förbundets redan ansträngda budget. Det blir ju ändå relativt billigt med tanke på att resan redan är betald – det kanske även går att få handslagssponsring till ideen.
Förbundet bör dock stå för arrangemang, anmälningsförfarande…

Idén bör:

  • ge mer pingis för pengarna till de stackars föräldrarna
  • bredda svensk tjejpingis så att fler får chansen att nå toppen
  • höja attraktionen på tävlingarna så att ännu fler deltar

8 kommentarer:

Anonym sa...

I anslutning till Ängbys internationella så har vi ett 4 dagars läger måndag-torsdag i Vällingbyhallen. Möjlighet till boende finns på Hässelby slott annex Apelberg/Fladder

Anonym sa...

Mycket bra idé, förbundet borde
haka på idén direkt tycker jag.

/Rickard Lundh

Patrik sa...

Mycket bra idé. Jag hoppas att det är fler än jag, Fladder och Rickard som anser att det är en bra idé så att man föra fram detta som ett förslag.

Annars blir det svårt.

Anonym sa...

Det låter som en kanonide!
Det här måste vi ro i land!

Det som kan bli ett litet problem är möjligen att spelarna måste ta ledigt mycket från skolan om man kör lägret på veckodagar!

Lärarna i Mörsil tyckte redan förra året att mina tjejer missade mycket skola pga av att vi ofta måste resa tors och kommer hem mån vid 10..

Min personliga åsikt är att jag tror tjejerna lär sig mer på att få åka runt och se och uppleva mycket genom pingisen än dom där dagarna de missar i skolan!

Dom höll inte med.

Dennis

Anonym sa...

Det är nog många läger för tjejerna. Det snackas hit och dit om läger och tävlingar. Det räcker om tjejerna spelar i lokala tävlingar och tränar själva. Så spar man pengar!

Unknown sa...

Till Dennis:

Om vi har utgångspunkten mer pingis för pengarna
och även mer pingis per ledig skoldag så kan man
ju också tävla färre helger och ändå få lika mycket tävling/träning.

Det skulle ju då spara både respengar och skoldagar och ändå ge samma tränings/tävllings effekt så även Mörsils lärare borde kunna gilla idén.

//Anders

Patrik sa...

Till Smashen:

Det känns som om du inte direkt är insatt i tjejpingisen.

Till Dennis:

Skolan är viktig, men det är klart att med Anders förslag i åtanke så kan man lägga R1-tävlingarna så nära helger eller klämdagar som möjligt så att det även funkar med skolan.

Det gäller bara att tänka till när spelschemat läggs.

Unknown sa...

Till Smashen

Det är för få spelare lokalt i tjejklasserna så de behöver resa för att kunna möta spelare i samma ålder och på samma nivå. Att spela mot killar är bra men ersätter inte spel mot andra tjejer.

Om vi tänker mer pingis för pengarna och vill minska resandet skulle man även kunna tänka sig att R1-tävlingarna för tjejer inte nödvändigtvis behövde vara samma tävlingar som R1-tävlingar för killar. Man kunde placera tävlingarna i de klubbar som har många spelare. T.ex. skulle Mörsil/Ås kunna ha R1-status på flickklasser men inte på pojkklasserna.
/Anders