torsdag 9 oktober 2008

Pingis på Centralstation Stockholm



Jag fick en idé när jag gick till jobbet en dag och gick igenom Centralstation Stockholm. Varför inte spela pingis på Centralen? Locka fler spelare till pingisen genom att göra pingisen hetare.

Jag tog upp idén med Mikael Frank som även i detta fall tände på idén. Idén blev till slut verklighet. Micke och projektledaren Nicklas Waldenström förvaltade idén på ett briljant sätt. Tanken var att det var förbundet som skulle driva detta eftersom det gällde hela pingis-Sverige.

J-O uppvisningsspelade mot Äpplet. Det var juniorlandskamper. Det var spelare från Ängby som uppvisningsspelade. Pernilla och Anette var på Centralen och spelade. Den som ville fick utmana Ängbyspelarna och J-O.

En kvinna tyckte Anette var så duktig så att hon fick en puss på huvudet. Pernillas mormor berättade stolt att det var en medelålders man som tog av sig rocken för att utmana Pernilla. När Pernilla ledde med 7-0 så tog han på sig rocken och sa: - Eehh mitt tåg går nog snart.

Sportligt sett så blev det en succé, men inte ekonomiskt, varken för Ängby eller förbundet. SOC gick samtidigt, vilket innebar att förbundet la all sin energi på den tävlingen. Det stod inte en rad i tidningarna om pingisen på Centralen, trots att J-O är ett mycket större namn än SOC. TV kom inte heller dit. Ingen kontaktade media. Förbundet hade inte tid att fixa fram information om vilka klubbar som man kunde kontakta om man ville börja spela pingis.

Idén känns fortfarande rätt, men det går inte göra projektet med vänsterhanden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant, så sant.
Det är inte underligt att pingisen får så lite utrymme i media respektive sponsorer, när inte ens förbundet förmår att ta vara på sådana här "gratischanser".
Skall man skratta eller gråta?

Patrik sa...

Glöm skriva att det även var en kändisturnering med Johan Mjällby, Thomas Bodström m fl.

Det var snart ett år sedan nu så jag kommer inte ihåg exakt.