måndag 27 oktober 2008

Bra samarbete

Det är väldigt svårt att vara pingistjej i Region Norr. Det finns ett flertal spelare som är väldigt bra, men det finns bara ett fåtal breddspelare (förutom i Jämtland och Täfteå). Tävlingarna är ytterst begränsade, vilket är fallet när nu Lapploopen och Sundsvall Open blivit inställda. Vad ska man göra när några av Sveriges bästa pingistjejer kommer från Region Norr och har tyvärr sämre förutsättningar än vad man har i övriga regioner?

En del av problemet har man löst genom att ett samarbete med Åsa IF. Under denna vecka så ska bl a Emma Johansson, Linn Millbert och Emelie Fitzgerald träna med Åsa IF.

Under en helg i november så har man anordnat ett läger i Umeå där en tränare och flera spelare från Åsa IF kommer att delta.

Det gäller att hitta lösningar på problemen. Nästa problem att lösa i Region Norr är tävlingsmöjligheterna. Varför inte ordna en tävling i Umeå eller Östersund med tjejinriktning?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad trevligt det låter med ett läger i Umeå! En fråga bara!

Är alla duktiga tjejer i Norrland Välkommna eller gäller det bara vissa klubbar?

Dennis

Patrik sa...

Jag har fått sidorapporter om att Åsa IF redan varit uppe i metropolen Umeå en gång tidigare. Samarbetet är m a o etablerat sedan en tid tillbaka.

Dennis:

Jag vet inte om det är Karin Millbert eller Mikael Talinsson som är samordnare.

Robert sa...

Hej Dennis!

Samordnare för lägren har varit både Micke och Karin,anledningen till att förfrågan inte kommit ut till alla är att det varit ett samarbete mellan ÅSA och Västerbotten nu senast gick det ut en förfrågan till Emelie om att vara med nere i ÅSA, det läger som kommer att vara i Nov i TÄFTEÅ är ett västerbottensläger där det endast varit 20 platser, och det är både killar & Tjejer som är med. Det kanske kan läggas ytterliggare läger där man tar in endast tex tjejer eller liknade i region norr. Kan kanske var nåt för våren!
Robert

Anonym sa...

Hejsan jag kommer att ha många mer läger framöver 1= Vinter 3=Vår 3 Sommar så det kommer finnas många tillfällen att vara med på läger.
Om man vill ha info om när var hur så kontakta mig per telefon eller per mail
mikael.talinsson@hotmail.com
eller 0704-193917

Vi har ett läger i åsa som börjar i morgon(tisdag) där många duktiga tjejer och killar är med.

tränare
Ansvarig Trä=Mikael Talinsson
Låd/tränare= Matilda Nilsson SUIF
Låda= Xing Peng
Taktik tränare= Jörgen Johansson

Kan skriva en rapport från lägret om så önskas.

Anonym sa...

TTEX CAMP heter lägret
by the way

Patrik sa...

Ja, skicka gärna en rapport efter lägret så kan jag publicera den som en Gästblogg.

Bra initiativ!