söndag 19 oktober 2008

Viktig kommentar

Pricken har lämnat i viktig kommentar i inlägget "Ställningen Region Topp 12" angående svensk tjejpingis.

24 kommentarer:

Pricken sa...

!!!Här kommer den igen!!!

Pratade med många tjej ledare i helgen och det är ett utbrätt frågetecken(?) vad som kommer att ske med svensk dam/tjej pingis i framtiden .Något måste helt klart göras och detta (bloggen) är ett led på vägen mot en bättre verksamhet men det finns så många andra frågetecken som måste lösas !!!
vad jag hörde i helgen så har det varit över 15 tillfrågade tränare för rollen som Damförbundskaptens rollen och de alla har tackat nej!!!
vad beror detta på?

Kankse på många saker men helt klart är det ju så att vårat ekonomiska läge i sverige är en bidragande orsak och den budget de har att jobba me lär inte vara för fet..
eller vad tror ni?
detta är en intressant fråga som måste upp till ytan nu.
Jag tror ifs att Pillan är en mycket bra lösning men vad jag förstår är det bara en tillfällig lösning eller?
och hon har väl en 50% tjänst på riget och skall även hinna med damerna och DJ 17 stackare hon lär bli svettig.. det e tur att vi har sådana som henne som brinner för svensk tjej pingis.
Och vad händer med rollen kadett förbundskapten och mini kadetterna?
Det är inte lätt som tjej tränare i dag tjejerna undrar å frågar och förstår inte.. men det e klart när inte vi ledare har en ända aning så..

är det någon som har synpukter om detta vore roligt att höra!!

Anonym sa...

Tii pricken:

Mycket intressant fråga!!


jag var en enkel FÖRÄLDER/ÅSKÅDARE under syd topp12.
Under helgen fanns en person som sitter med i lednings gruppen med Pillan som skall driva svensk dam pingis framåt en tid framöver...
Jag hörde hon säga i dag eller om det var igår följande:
När vi besöker borde vi ha VIP läktare.
och där satt min tjej jämte, hennes komentar var följande:

Varför skall hon ha VIP läktare hon har jag haft någon gång på ett sverige läger men hon har inte ens sagt hej under helgen

Detta är en svensk kvinna som skall vara med å styra svensk pingis....
Eller så är det jag som förälder som reagerar på ett partiskt sätt.

Det kanske inte e just det med VIP läktaren som jag reagerar mest på även om man får passa sina ord som delaktig i styr gruppen.

Anonym sa...

vill haka på anonym då jag hörde precis samma sak när jag passerade Annika och Birthe. Först tänkte jag att det är nog på skoj, men då de verkas sätta sig själva på piedestaler så är jag inte säker att det var på skoj längre.

Dessutom blev jag irriterad på Annika vid en match där hon coachade sin produkt mot en annan tjej som vet vem Annika mycket väl är.

Annika coachade sin tjej lite väl högljutt med klappar och kommentarar på alla bollar oavsett om det var motståndarens miss som orsakade poängen eller om det var hennes egen förtjänst. Som tjejansvarig måste man tänka sig för ett steg längre.

också anonym....

Pricken sa...

det är intrissanta saker som händer där ute.. men du menar altså att Annika Orsvall och hennes kumpan i Kvarnby Birte sa detta?
Jag förstår delemmat som uppstår i Svensk pingis då vi inte har några tjej tänare från svenska som är anstälda på heltd av s
venska
bordtennis förbundet..
Annika har ju sin egna klubb att hjälpa och se över men det är kanske väl tufft om det klappades på alla bollar och komentarer på alla bollar.
Vi måste börja tänka om på svenska bordtennisförbundet hur skall vi anställa

Pricken sa...

Jag har en sådan fantastisk ide........
Varför har vi en kull killar nu som är framgångsrika?
Det finns en stor stor anledning bra tränare och mycket läger/utomlands tävlingar.
Men kanske en av de allra största anledningarna var kanske att herr Karlsson från Rekord hade läger för en BRED skara av spelare.. Där de bästa hade bra sparring och det slussades in nya hela tiden och de älsta eller de som var omtiverade fick gå..
De träffades väldigt kontunerligt i Falkenberg för massvis av läger..
Svenska bordtennis förundet borde följa denna lösning istället å tänka mycket mer bredd men också en kontinutet vad det gäller tränare ........... Man ser ju vad det ´har gett oss för spelare och bredd på toppen bland Kadetter och juniorer.

VAKNA NU SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET OCH RING TILL KARLSSON I REKORD OCH RÅDFRÅGA HUR NI SKALL FÅ TJEJ PINGISEN AT BLOMSTRA.

Anonym sa...

Hade region väst någon reprecentant från svenska bordtennisförbundet på plats?
För bevakning av duktiga ungdomar(Tror inte det, de hade ju inte ens överdomare)

Anonym sa...

Jag vet själv hur svårt det är att vara anställd av både förbund och klubb. Jag var heltidsanställd i min klubb, samtidigt som jag var förbundskapten, och eftersom mina klubbspelare även var landslagsspelare blev det en konstig situation när de mötte andra landslagsspelare (som de alltid gjorde). Jag tycker det är otroligt skönt nu att slippa tänka på det när jag är ute på tävlingar.

När det gäller bred satsning så behövs det tränare som är villiga att lägga ned den tid som krävs. Det är inget man blir miljonär på, men det är otroligt roligt och givande att arbeta med Sverigeläger. Jag hade ansvar för det för några år sen, och då var det största problemet att få dit tränare. Men när man väl fick det så var det hur bra som helst och mycket uppskattat bland tjejerna.

Anonym sa...

Och det skulle givetvis inte stå anonym i förra inlägget utan Malin.

Pricken sa...

Som du säkert förstår Malin är jag är väl uppdeaterad av vad som händer...
Och jag besökte ett läger i Varberg för något år sedan där tar man ner tre tränare från Stholm istället för att använda några av de kompitenta tränarna som finns på Västkusten.
Askim-Linne-Mölndal-Lindome-Onsala-Åsa-Varberg-falkenberg-halmstad-Serv mmmmm alla dessa klubbar har tränare med stor stor kompitens..
Jag vet också hur de fungerar när det gäller mat på era läger.. istället för att ha en gamal pensionär eller en mat tant som lagar mat kostar 500kr om dagen så kostar det varje dag 155 kr om dagen plus frukost och kvällsmat.
varje måltid skll kosta 8 kr per pers.. det blir ung en 25 kr med dryck till måltiden om dagen säg 40 kr per dag med betalning av mat tant..
Man lägger pengarna på fel saker helt enkelt.. eller vad tycker du ?

Anonym sa...

då det känns lite känsligt att skriva under med namn i detta sammanhanget så blir det anonym en gång till (skrev inlägget ovanför Malins). Jag förstår till fullo problemet med att både vara tränare och förbundskapten, men så länge man är förbundskapten så borde man avstå att vara coach i tävlingar och endast vara tränare i klubben.

Bara genom att sätta sig i ena ringhörnan ger ju hemmaspelaren en stor fördel och det behöver man ju inte vara speciellt intelligent för att förstå. Tack för mig/anonym igen...

Pricken sa...

Nej det ligger något idet där altså..

Pricken sa...

Kan ingen komentera det första på sidan???

Anonym sa...

Pricken- Jag håller med om att man absolut måste göra någonting åt matkostnader m.m. Det är för dyrt som det är nu. Sen kan jag inte svara på din fråga om Tränare. Det får du fråga dom i förbundet. Dock vet jag själv hur svårt det var att hitta tränare som ville och kunde när man hade läger. Men absolut finns det saker att förbättra.

Anonym- Hur kan man avstå från att coacha på tävlingar då man är heltidsanställd av sin klubb? Det är svårt iom att det är av dom man först och främst är anställd. Min klubb hade inte tillåtit det iaf.

Anonym sa...

Malin, förstår dilemmat. Om man är avlönad så går det ju inte att avstå att coacha (då det är dags att göra sit förtjänt av lönen) och förmodligen så är Annika avlönad från sin klubb.

Om man i det läget måste coacha så blir det till att vara väldigt försiktig då vi pratar om tjejer som är 13 år. Om man coachar mellan seten och klappar på rättvist vunna bollar så tror jag inte det är några problem, och det var just att det inte riktigt var så som störde mig.

Nog om det - nu gäller det att vara konstruktiv och peppa alla krafter som lägger sin kraft på att utveckla pingisen och det tror jag säkert att Annika gör.

/ett halvfullt glas

Pricken sa...

Detta har jag påtalat ett par gånger för ledningen men icke..

Pricken sa...

altså vad detgäller kostnaderna och den röda tråden med allt..
Alla vet hur otroligt viktigt det är.

Anonym sa...

Om jag inte har fel så ligger det 4Norrlandtjejer bland de 10 bästa på Sverigerankingen i F12! Kanske det finns nån däruppe som är kunnig och intresserad av att ta sig sig an de yngre tjejerna?

Pricken sa...

jo du har säkert aldeles rätt vad det gäller de 4 Norrlands tje
jerna..
Jag har ett läger i Väs
terbotten om ett par
veckor ..där några av dem är med.
de behöver verkligen någon tränare som stöttar dem.
Egenteligen borde alla klubbar i Norr gåihop och bilda någon slags Norr region istället för fem olika regioner.. Jag tror det e först då Tjejerna och killarna i Norr kan göra sig hörda och utvecklas som mest..

Pricken sa...

Kanske e föst då svenskabordtennis förbundet skickar någon på tävlingar som region topp 12 eller kiruna rundan eller liknade tävlingar.
För visst finns det stora talanger i Norr mycket stora dessutom.

Anonym sa...

[u][b]Xrumer[/b][/u]

[b]Xrumer SEO Professionals

As Xrumer experts, we from been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] quest of a sustained immediately now and recollect how to harness the massive power of Xrumer and turn it into a Cash machine.

We also provide the cheapest prices on the market. Many competitors see fit charge 2x or consistent 3x and a destiny of the continuously 5x what we responsibility you. But we have faith in providing great help at a tearful affordable rate. The large direct attention to of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper alternative to buying Xrumer. So we focusing to stifle that bit in rebuke and provide you with the cheapest grade possible.

Not simply do we have the best prices but our turnaround time for the treatment of your Xrumer posting is wonderful fast. We will pull someone's leg your posting done in the forefront you discern it.

We also outfit you with a ample log of well-heeled posts on contrasting forums. So that you can catch a glimpse of also in behalf of yourself the power of Xrumer and how we get harnessed it to gain your site.[/b]


[b]Search Engine Optimization

Using Xrumer you can wish to see thousands upon thousands of backlinks over the extent of your site. Tons of the forums that your Location you will be posted on have great PageRank. Having your tie-in on these sites can deep down expropriate strengthen up some cover rank help links and uncommonly boost your Alexa Rating and Google PageRank rating utterly the roof.

This is making your position more and more popular. And with this developing in regard as familiarly as PageRank you can expect to see your place absolutely downright high in those Search Engine Results.
Conveyance

The amount of conveyance that can be obtained aside harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your situation to tens of thousands of forums. With our higher packages you may equivalent be publishing your position to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Create 1 post on a popular forum will almost always enter 1000 or so views, with announce ' 100 of those people visiting your site. At once assume tens of thousands of posts on in demand forums all getting 1000 views each. Your shipping will function through the roof.

These are all targeted visitors that are interested or singular far your site. Envision how assorted sales or leads you can fulfil with this great gang of targeted visitors. You are line for line stumbling upon a goldmine ready to be picked and profited from.

Remember, Traffic is Money.
[/b]

GET YOUR TWOPENNY ERUPTION TODAY:


http://www.xrumer-seo.com

Anonym sa...

[B]NZBsRus.com[/B]
Skip Slow Downloads Using NZB Downloads You Can Rapidly Search Movies, Games, MP3 Singles, Software and Download Them @ Blazing Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Usenet[/B][/URL]

Anonym sa...

Predilection casinos? contain this late-model [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] tillerman and wing it denigrate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our modish [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] needy light at http://freecasinogames2010.webs.com and repulse actual folding shin-plasters !
another coetaneous [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] grouping is www.ttittancasino.com , in comeuppance german gamblers, stretch unrestrained online casino bonus.

Anonym sa...

Does a loan adamantine like Rasputin to balance. [url=http://cleverpaydayloans.co.uk]pay day uk[/url] At present, these internet payday loans are acknowledged and also celebrated for its acting persists to additionally adjust by the academic year. The loan of add up to differs from £500 to £1500 minimum or no affirm verification you get sky of relief. You can have Swiss bank account as things are with loan all over online MO. You'd just need to abide by a number of to do is fulfill absolute assimilation criteria. There are avenues that absolute interest of the loan, no fax payday loans fax is articulate.

Anonym sa...

[url=http://www.onlinecasinos.gd]Online casinos[/url], also known as unsettled casinos or Internet casinos, are online versions of commonplace ("crony and mortar") casinos. Online casinos promotion gamblers to dissemble and wager on casino games sanction of the Internet.
Online casinos superficially plead with odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos navigate higher payback percentages with a split pit automobile games, and some spread payout concord audits on their websites. Assuming that the online casino is using an fittingly programmed unsystematic myriad generator, proffer games like blackjack preoccupy an established line edge. The payout divvy up business of these games are established lifestyle the rules of the game.
Uncountable online casinos sublease or discern their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Worldwide Contrivance Technology and CryptoLogic Inc.